Gå til sidens hovedinnhold

Nytt gratis og heftig norsk nettspill

Har du lyst til å prøve deg som tobakksbaron på nettet? Dette nye norske spillet er et av nettets beste akkurat nå og helt gratis. Prøv det her.

Med et spill der du kan leke tobakksbaron, håper Sosial- og helsedirektoratet at du blir hekta på resten av det nye nettstedet som er laget i forbindelse med en kampanje mot røyking, melder NTB.

Rettet mot ungdom
På tirsdag ble det nye nettstedet åpnet på adressen www.tobakkdreper.no. Dette er en del av tobakkskampanjen som pågår i høst.

- Før lanseringen tirsdag testet vi nettstedet på en rekke ungdommer i alderen 16-20 år for å se reaksjonene deres. De ga uttrykk for at de liker blandingen av spill og seriøse fakta, sier avdelingsdirektør Kari Huseby i Sosial- og helsedirektoratets avdeling for tobakk til NTB.

Bra gjennomført
De har lagt vekt på å lage et nettsted som fenger ungdom. Nettstedet har en rocka layout, med harde fakta, diskusjonsforum og et spill der man kan prøve seg som tobakksbaron. Spillet er lagt opp etter modell av Monopol. Man skal erobre verden med å lansere tobakk overfor fattige, barn og andre, og så kan man velge tilsetningsstoffer og få oversikt over hvor mange man har drept.

– Vi har fått tilbakemelding på at layouten er bra og at sidene slår an. Og de unge skjønner godt ironien i spillet, sier Huseby.

Vi i Spray har også besøkt nettstedet, og det er ingenting å utsette på layout og funksjonalitet. Innholdet er selvsagt likevel det viktigste og det ser ut som om dette også er på plass. En del avhenger av hvor mye folk benytter debattforumene til å uveksle meninger og erfaringer.

Ifølge Huseby skal spillet på nettstedet skal fungere som et trekkplaster som skal få de unge til å utforske resten av nettstedet. Noe som vi absolutt anbefaler alle å gjøre.

Her kan du besøke www.tobakkdreper.no

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene