Gå til sidens hovedinnhold

Nytt katastrofevarsel fra Tandberg (Ny2)

En dårlig nyhet kommer sjeldent alene. Tandbergs Terje Rogne var ute med et nytt resultatvarsel fredag kveld. Han sier til iMarkedet at han tror bunnen er nådd

Fredag kveld var videokonferanseselskapet Tandberg ute med et nytt resultatvarsel. Selskapet venter nå en omsetning på 340 til 360 millioner kroner i første kvartal.



Omsetningen er langt under analytikernes og markedets forventninger. Enkelte meglerhus har de siste dagene nedjustert sine første kvartalsestimater ned til 420 millioner kroner. De største pessimistene i aksjemarkedet fryktet en omsetning rundt, eller kanskje under, 400 millioner kroner. Ingen ventet 340 til 360 millioner kroner.



Omsetningen i første kvartal i fjor var på 407 millioner kroner. Dermed hadde selskapet et fall i omsetningen for første gang kvartal til kvartal.



Tror bunnen er nådd

Tandbergs finansdirektør Terje Rogne sier til iMarkedet lørdag morgen at han tror bunnen er nådd for Tandberg. Han ser økt aktivitetsnivå fremover, og ser enkelte storkontrakter som tilfaller selskapet i første kvartal.



Disse vil trolig ikke slå inn i første kvartalstallene, sier han.



- Vi ser økt aktivitetsforbedring i forhold til januar og februar, sier Rogne.



Det var særlig januar og februar som var svake måneder for den tidligere analytikeryndlingen.



Selskapet bekrefter at omsetningen i kvartalet har blitt rammet av "konservativt" forbruk fra eksisterende kunder og prospekter.



- Vi er sikker på Tandbergs forretningsmodell og vi venter en 20 prosents margin av salget i kvartalet, melder Tandberg, som opererte med en margin på 30 prosent i det tunge fjerde kvartal i fjor.



Markedsutsikten i de neste kvartalene tilsier omsetnings- og resultatvekst, mener Rogne.



Tandbergs første kvartalsresultater vil bli annonsert 10. april.



Spørsmål om tillit

Tandbergs resultatvarsel er det andre på to kvartalet. Derfor kan selskapets ledelse bare belage seg på sviktende tillit fra aksjemarkedet fremover.



Det bekreftet flere markedsaktører iMarkedet var i kontakt med fredag kveld.



Også på den andre siden av Atlanteren slo Tandberg-varselet ut. Polycom-aksjen falt hele 7 prosent ved avslutningen av den amerikanske aksjehandelen.



De tunge markedsforholdene bekrefter enkelte analyserapporter iMarkedet har skrevet de to siste dagene. Både meglerhusene First og Danske har påpekt at videokonferansemarkedet har vært tøft.



Opsjons--nei i merkelig lys

Resultatvarselet fredag stiller også Tandberg-styrets, med blant annet Tharald Brøvig og primærinnsiderne i Tandbergs, avståelse fra å utøve sine opsjoner i et litt annet lys.



Dette meldte selskapet 6. mars:



- Styret og primærinnsiderne har derimot blitt enige om at primærinnsiderne avstår fra å utøve sine til sammen 844.000 opsjoner til kurs 25,75. Dette er begrunnet med at selskapets aksjonærer ikke har fått uttelling for selskapets oppnådde resultater, heter det i en melding fra selskapet.



- Det har vært noen spekulasjoner rundt dette, men det dreier seg kun om at primærinnsiderne avstår på grunn av kursutviklingen, sa Rogne til iMarkedet da meldingen ble sendt.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot