Gå til sidens hovedinnhold

Nytt liv for mp3-spillere

Kan denne nye dingsen redde fremtiden for mp3-spillerne?

Det er ingen stor hemmelighet at Apple straks kommer til å oppgradere sin iPod-serie med nye produkter, og nå er det kjent at Apple skal ha et stort event 5. september. Du kan gjette hva som kommer til å bli lansert der.

Det kommer heller ikke som noen stor overraskelse at Creative velger å slippe en splitter ny versjon av sin Zen-serie i forbindelse med IFA-messen som i dag uoffisielt begynner i Berlin – en uke før Apples lansering.

Elegant liten dings
Den nye Creative ZEN som den nå enkelt og greit heter er blitt en liten og elegant dings, og Creative liker å trekke frem sammenligningen med kredittkort. Enheten er 55 x 83 x 12 millimeter stor, og har fått plass til en skjerm på 2,5 tommer.

Skjermen har for øvrig helt vanlig QVGA-oppløsning på 320x240 punkter.

- Creative ZEN har faktisk like stor skjerm som ZEN Vision:M, men er mye mindre, lettere og tynnere, sier Kristian Gunvald, Nordic CE Product Manager hos Creative i en pressemelding.

Vision:Mer Creatives direkte motkonkurrent til Apples iPod m/video.

Stor kapasitet
Like stor skjerm, men mye mindre størrelse betyr at de har kastet harddisken på dør, og i stedet leveres den med 4, 8 eller 16 gigabyte minne. I tillegg har spilleren fått en SD/SDHC-kortleser, noe som betyr at spilleren i teorien kan utvides med minnekort på 32 gigabyte ekstra. Bilder og musikk kan overføres fra minnekort og over på spilleren hvis det er ønskelig.

Med så mye lagringsplass kan du fort få plass til veldig mye musikk, og nye ZEN har støtte for både MP3 og WMA – samt ubeskyttede ACC/ACC+-filer som du kan kjøpe eller rippe ved hjelp av iTunes. Creative gjør faktisk et stort nummer ut av at den nå kan brukes med iTunes-filer, som strengt tatt er selskapets største konkurrent.

Støtter video
Med stor lagringskapasitet og samme skjerm som Vision:M kommer det ikke som noen overraskelse at spilleren også støtter en rekke videoformater, inkludert MPEG4, DivX, XviD og WMV.

Creative hevder at du skal kunne se på film i fem timer før du trenger å lade batteriet, eller 25 timer musikk.

Ellers har spilleren fått et litt fornyet brukergrensesnitt, og den er som normalt fra Creative utstyrt med FM-radio og stemmeopptaker. Du kan også synkronisere spilleren med Outlook for kontaktinfo, kalender og oppgaver.

Brukbar pris
Veiledende priser på den nye spilleren blir 1399, 1999 og 2499 for henholdsvis 4, 8 og 16 GB-utgavene, og du vil kunne den i butikken midt i september – altså etter at de nye iPod-modellene sannsynligvis vil være tilgjengelige. Det vil neppe være en fordel for Creative.

Størrelsen, prisen og kapasiteten på denne spilleren er såpass hyggelig at produktet kanskje kan være med på å bremse overgangen til at mobiltelefonen blir den foretrukne musikkspilleren for folk flest.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken