Gå til sidens hovedinnhold

Dette fikk du ikke se

Ikke alt fra «Nytt på nytt» vises på TV.

HTML EMBED

(SIDE2): Etter hvert har vi fått mange underholdningsprogram som setter lattermusklene i aksjon.

Ett av disse er NRK-programmet «Nytt på nytt», hvor Jon Almaas, Linn Skåber og Knut Nærum underholder TV-seerne med et humoristisk tilbakeblikk på nyhetsuken.

- Luksus
I forrige uke var programmet det mest sette på TV, og samlet nærmere 1,3 millioner seere foran skjermen.

Det populære programmet spilles inn torsdag, men sendes ikke på skjermen før dagen etter. Da er en god del av innholdet klippet bort.

- Det er ren luksus å klippe «Nytt på nytt», for vi sitter ofte med for mye bra stoff etter opptak. Etter å ha «killed a lots of darlings» er det alltid igjen et godt utvalg av innhold som vi velger å publisere på nrk.no, sier programmets prosjektleder, Guri Skavlan, til Side2.

- Ekstra godbiter til publikum
Hun er travelt opptatt med å gjøre klar dagens sending, og kan fortelle at en del av det som klippes bort rett og slett ikke er passende for TV-skjermen.

- Det kan skje at det kommer en «grovis» som både er morsommere og passer bedre i studio der og da enn gjennom en TV-skjerm. Så publikummet vårt får ofte med seg noen ekstra godbiter ja, avslører hun.

- Oi, oi, oi
I klippet øverst leser Almaas feil når han skal prøve å formidle en morsomhet på den velkjente stylisten Jan Thomas.

- Jan Thomas har nå avslørt hvordan han så ut før han fit....., begynner Almaas.

Både publikum, det faste panelet og gjestene ler godt av det som kommer ut av munnen på den rutinerte programlederen. Også han selv har vanskeligheter for å holde masken.

- Oi, oi, oi, fortsetter Almaas mens han prøver å samle seg.

- Nå holdt du på å pikke deg i nesen også, sier Trond-Viggo Torgersen som er gjest.

- Det var artig at du skulle si akkurat det ordet og Jan Thomas i samme setning, sier Knut Nærum mens han lener seg tilbake i stolen.

Almaas prøver flere ganger å si det han egentlig skal si, men det uten hell. Til slutt må han ta seg en slurk av vannglasset i håp om at det skal ting til å gli litt bedre. Klippet ble aldri vist på TV, men ble, som mange klipp du ikke fikk se på TV, lagt ut på NRKs hjemmesider.

- Det må klippes bort
Både det faste panelet og gjestene kan komme med utsagn som overrasker både publikum og de selv, men ingen av de som har vært innom har i etterkant bedt om at noe av innholdet klippes bort.

- Det kan skje at gjestene våre, om en vits sier lattermildt i studio «Oi! Den må klippes ut!». Men aldri i etterkant av opptakene våre, forteller hun.

Flere klipp som er redigert bort finner du på Nytt på Nytts hjemmeside: Besøk den her

«Nytt på nytt» sendes på NRK 1 hver fredag kl. 20:55. I kveld er det Sven Nording og Hilde Louise Ambjørnsen som er gjester underholdningsavdelingens nyhetsmagasin.

Kommentarer til denne saken