Gå til sidens hovedinnhold

Nytt trekk i Telenors russerkrig

Nå går Baksaas til en britisk rett.

Telenor ber om midlertidig forføyning for å beskytte sin forkjøpsrett i Wind Telecom-transaksjonen. Det skriver det norske delstatlige selskapet i en melding.

Den norske telekjempen er i full krig med den russiske oligarken Mikhael Fridman og hans eierselskap Altimo. Krigen står om kontrollen over det russiske mobilselskapet Vimpelcom. Fridman & Co ønsker at Vimpelcom skal ekspandere til Egypt, mens nordmennene vil hindre det egyptiske oppkjøpet.

Opp i britisk rett
Telenor har anmodet London Commercial Court om en midlertidig forføyning til støtte for voldgiftssaken som Telenor har tatt ut mot VimpelCom Ltd., Altimo Holdings & Investments og Altimo Cooperatief U.A. Telenor startet voldgiftssaken 28. januar for å beskytte sin forkjøpsrett i forbindelse med VimpelComs foreslåtte oppkjøp av Wind Telecom S.p.A.

«Telenor har bedt om en midlertidig forføyning som krever at VimpelCom utsteder aksjer Telenor har krevd forkjøpsrett til samtidig som VimpelCom utsteder aksjer til Wind Telecom, dersom den foreslåtte transaksjonen blir gjennomført. Telenor har foreslått at deres aksjer blir deponert inntil voldgiftsretten har fattet sin beslutning, under forutsetning av at Telenor deponerer hele kjøpesummen for aksjene når aksjene er utstedt. Aksjene vil forbli deponert inntil voldgiftsretten har avgjort om Telenor har forkjøpsrett på aksjene», heter det i meldingen.

Telenors forslag er slik at dersom voldgiftsretten sier seg enig med Telenor i at Wind Telecom-transaksjonen ikke er en transaksjon mellom nærstående parter, overtar Telenor aksjene og VimpelCom kan samtidig motta kjøpesummen. Dersom voldgiftsretten beslutter at dette er en transaksjon mellom nærstående parter blir aksjene returnert til VimpelCom for sletting mens kjøpesummen blir returnert Telenor, foreslår Telenor.

- Telenor mener dette forslaget er en rettferdig og fornuftig løsning som vil bevare status quo mens voldgiften foregår og sikre at ingen part lider noen skade dersom oppkjøpet av Wind Telecom gjennomføres som foreslått, skriver Telenors talsmann Dag Melgaard i meldingen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken