Gå til sidens hovedinnhold

Nyttårsforsetter du ikke vil holde

Trene mer, spise mindre? Glem det.

(SIDE2): Mange synes det er greit å starte på nytt med rene ark når klokken slår midnatt nyttårsaften.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Sannheten er dessverre at to tredjedeler av oss fort går tilbake til gamle vaner, viser forskning. Her er noen av forsettene vi sjelden klarer å holde ut januar.

Hvit måned
Mange lover seg selv 1. nyttårsdag at de ikke skal drikke mer alkohol i januar. Det holder sjelden, og er heller ikke så viktig, mener forsker. Det er bedre å ha mange hvite dager hver måned enn kun én hvit måned i begynnelsen av året.

Trene hjemme
Du har i alle fall innsett at du ikke bruker medlemskapet ditt på treningssenteret. Isteden investerer du i et hjemmeapparat. Det er stort sett en støvsamler. Har du ikke klart å motivere deg for å trene sammen med andre, klarer du det garantert ikke alene. Det er også større fare for å gjøre øvelser galt.

Mer frukt og grønt
Deilig, men ikke sukkerfritt. En smoothie er ingen dum idé, men fem om dagen erstatter langt mer enn hva doktoren foreskrev.

En sunnere livstil
Ikke start med å ta flere vitaminer, men kanskje bytte ut den store middagstallerkenen i en mindre størrelse. Se om mormor har noe i skapet. Det er en kjent sak at tallerkner var mye mindre før og dermed spiste folk også mindre, men ble gode og mette for det.

For høye mål
I champagnerusen nyttårsaften virket alt mulig. Men etter en uke i januar innser du at målene rett og slett er for høye. Å nå ett realistiske mål kan inspirere deg til å nå flere. Ikke å innfri store forventninger til seg selv, er ødeleggende på motivasjonen.

Se flere venner
Ikke om du ikke gjør noe veldig aktivt for det, og tar initiativ til å møtes. Om du synes det er vanskelig å få til i hverdagen, sett av datoer litt frem i tid.

Kommentarer til denne saken