Gå til sidens hovedinnhold

- Oda er den nye Sandra

Oda (17) fra Bergen sang seg inn i Idol-dommernes hjerter. Flere av Idol-fansen sammenligner henne med Sandra Lyng Haugen. Se hva hun svarte her.

(SIDE2): I fredagens Idol på TV 2 kunne du se 17 år gamle Oda Evjen Gjøvåg fra Bergen som sang seg til en Oslo-billett. Søndag stillete hun til nettprat hos side2.

  • Se hva hun svarte nederst i saken

Hele tre ganger måtte hun inn foran den kranglevorne Idol-juryen før billetten var sikret. Men den sprudlende ungjenta hadde aldri drømt om å komme videre.

- For å være helt ærlig... Nei - dette hadde jeg aldri trodd! sier hun til side2.

Det var rene tilfeldigheter som gjorde at Oda nå får en sjanse blant 100 håpefulle deltakere i Oslo. For 17-åringen hadde ingen planer om å melde seg på Jakten på en superstjerne.

- Fikk et innfall
- Jeg var på besøk hos noen venner i Stavanger den helgen Idol-sirkuset var i byen. Da jeg gikk forbi køen av folk som skulle inn på audition, fikk jeg et innfall at jeg skulle prøve meg, ler hun.

Idol-dommer Hans Olav Grøttheim ville først ikke sende Bergens-jenta videre. Tone Lise Skagefoss var i tvil. Men Tor «Slemme-Tor» Milde ville ha gullstrupen til Oslo.

- Derfor måtte jeg inn hele tre ganger før dommen falt. Det var helt uvirkelig da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle til Oslo. Men jeg slapp å høre at de kranglet om meg. Jeg må nesten takke Tor, som hadde troen på meg helt fra første gang jeg var inne i audition-rommet, sier hun.

- Jeg var overbevist om at de andre skulle si: «Kom deg ut!», ler Oda.

Vil satse internasjonalt
Nå er drømmen om en musikkarriere innen rekkevidde.

- Får jeg muligheten, så lover jeg å satse internasjonalt. Det er såklart den største drømmen. Men jeg satser ikke utdannelsen for å nå et mål som veldig få klarer å nå, sier hun.

17-åringen studerer dans på 2. året.

- Men jeg har også sunget hele livet, og vant konkurransen Second Chance i Bergen. Da fikk jeg kontrakt, og lagde singelen «Looser». Nå håper jeg å få lage Idol-album, sier Oda.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg