Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg gruer meg

Blir kvalm av tanken på «Ingen grenser».

(SIDE2): «Ingen grenser», med Lars Monsen i spissen, har vunnet flere priser og vært en enorm seermagnet for NRK. Etter at Monsen valgte å avstå fra en ny runde som ekspedisjonsleder sendte statskanalen konseptet videre til TV2, som vil sette OL-sølvvinner Odd-Bjørn Hjelmeset (41) i spissen for det folkekjære programmet.

- Jeg har litt den samme følelsen som jeg hadde når jeg skulle gå skirenn da jeg var liten gutt, eller skulle gjøre store renn i voksen alder, - jeg gruer meg, sier Hjelmeset, til Side2.

- Det er så spennende
Til tross for at han er en rutinert skiløper, som gjorde det særdeles godt, hadde også han nerver i høyspenn før viktige løp, og han minnes godt ett spesifikt tilfelle hvor han kjente på nervene, og sammenligner den følelsen med slik han har det nå.

- Jeg husker før stafetten under ski-VM i Sapporo i 2007. Da sto jeg ute sammen med Morten Aa Djupvik og testet ski og jeg fikk en følelse. «Jeg gruer meg så jeg er kvalm», sa jeg til han og da snudde Morten seg til meg og sa; «Gruer du deg?», ler Hjelmeset.

- Men det å grue seg er en kjempegod følelse - det er så spennende. Og jeg både gruer og gleder meg, fortsetter han.

Humor
Hjelmeset kan se tilbake på en eventyrlig karriere i skisporet.

Med både OL- og VM-medaljer har han satt sitt spor i den norske folkesjela, men også hans vinnende personlighet har gjort sitt til at mange trykker 41-åringen til hjertet - og kanskje er dette en av årsakene at nettopp Hjelmeset har fått det ærefulle oppdraget fra TV2.

- Det er ikke min rolle som er stor i dette programmet. Det er deltagerne som gjør programmet, sier han imidlertid selv.

Hjelmeset vil likevel ha en sentral rolle når han skal lede en gruppe med ulike funksjonshemninger gjennom ulike utfordringer. Det er grunn til å tro at det blir mye glede og latter for dem som får være med den tidligere skiløperen på tur - for Hjelmeset er kjent for å få andre til å trekke på smilebåndet.

Mange minnes kanskje da skiløperen, etter å ha kommet først i mål under femmila i Sapporo i 2007, fikk hele pressekorpset til å le da han var raskt ute med sin respons etter at en japansk journalist stilte han et spørsmål.

SE KLIPPET HER:(Artikkelen fortsetter under klippet):

HTML EMBED

- Jeg skal være meg selv
I dag er Hjelmeset sponsorsjef for Bama, men er fortsatt å se skjermen fra tid til annen - da ofte med et glimt i øyet.

- Ja, jeg vil nok bruke humor på turen. Jeg skal være meg selv. Det blir utrolig spennende å se hvilke kjemi jeg får med deltakerne. Om alle får en god kjemi med hverandre så blir det en fantastisk tur, sier Hjelmeset.

Han måtte gå en runde med både kona, barna og sin arbeidsgiver, Bama, før han takket ja til utfordringen fra TV2 - da det utvilsom vil bli en travel tid for Hjelmeset når innspillingen starter.

- Det er en vanvittig utfordring og jeg er særdeles glad i utfordringer, så når alle sa ja, så tenkte jeg at det var greit at jeg ble med, sier Hjelmeset, som ikke legger skjul på at han gleder seg til å bli kjent med deltakerne.

- Det blir spennende å sette seg inn i deltakernes handikap, og hvilke utforinger de har.

- Vi er ikke like
Hvordan føles det å ta over stafettpinnen etter Lars Monsen?

- Han var helt eventyrlig flink, og fantastisk, og hadde masse seere. De som var på tur elsket han også. Men Lars er Lars, og vi er ikke like. Om jeg lar skjegget gro så er det bare det som er likt med oss, ler Hjelmeset.

LES FLERE SAKER:

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken