Gå til sidens hovedinnhold

Odd Futures tøffe tenåring

Collegegenser-gutten skuffer ei.

Earl Sweatshirt
Doris
Columbia/Sony

Da Earl var 16 år slapp han albumet «Earl» gratis på nettet, og da han deretter ble sendt på streng kostskole, så ble gruppen hans Odd Future den mest populære i dagens hip-hop-verden. Nå er 19-åringen ute med den offisielle debuten «Doris», med store Sony i ryggen, og jaggu puster han Tyler, the Creator i nakken som en av OFs flinkeste.

I likhet med sin «storebror» står Earl selv for mesteparten av produksjonen (under sitt pseudonym randomblackdude, med liten r), og i likhet med Tyler er sounden relativt retro og undergrunn. Pharrell Williams og Chad Hugo alias The Neptunes lyser dog opp via «Burgundy», mens RZA har laget «Molasses», hvor Wu-Tang Clan-sjefen advarer om at han har hatt så hardt samleie at jentas fregner falt av ansiktet. (Romantisk!)

Den skranglete Wu-sounden kler Earl, som overlater platens groveste linje til gjesten. Til tross for mye pissprat – og mye krakk - fremstår den skjøre collegegenser-gutten overraskende voksen, som på «Chum» hvor han (likhet med Tyler) snakker om livet uten en far. «It's probably been twelve years since my father left, left me fatherless» ¿. «time lapse, bars rhyming, heart's bottomless pit». Men for å ikke bli altfor emo, setter han opp farten på harde, likevel mer lettbeinte «Whoa» med Tyler som gjest, mens Oslo Spektrum-med-Lil-Wayne-aktuelle Mac Miller hjelper til med humor på litt for lange «Guild».

Lekre gjester, tøff produksjon og stilig rapping fra Earl Sweartshirt gjør «Doris» til en variert, ærlig, vågal, skrullete, underholdende fornøyelse, selv for dem som synes Odd Future blir for masete.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken