Gå til sidens hovedinnhold

- Nav har ikke funnet noe klanderverdig

Odd Kalsnes avviser at han gjorde noe galt da han fikk Nav-støtte til bil. Han sier også at Nav har bekreftet dette.

Odd Kalsnes avviser at det er gitt ulike opplysninger til Nav og Oslo tingrett om omfanget av hans funksjonshemning. Han sier også at Nav har behandlet hans søknad om støtte til bil flere ganger, og ikke funnet noe klanderverdig.

- Min funksjonshemning er redegjort overfor Nav, og det har vedtatt at jeg faller inn under bilstøtteordinger, etter å ha behandlet søknaden to ganger, sier Kalsnes til Nettavisen.

I 2013 fikk Odd Kalsnes 150.000 kroner av Nav for å kjøpe bil. Dette mens Kalsnes selv kjørte rundt i en Aston Martin, og hadde hus og hytter for millioner.

- Nav har gjennomgått min søknad en ekstra gang på grunn av Nettavisens artikler fra 2014 og Nav har ikke funnet noe klanderverdig og opprettholdt derfor støtten i eget vedtak, sier Kalsnes til Nettavisen.

Ulik informasjon til Nav og tingretten

Nå har Nettavisen også stilt spørsmål ved behovsprøvingen knyttet til Kalsnes sin funksjonshemning.

Bakgrunnen for dette er at Kalsnes i Oslo tingrett fortalte at han ikke har brukt krykker siden 60-tallet. Overfor Nettavisen sier han at han bruker én krykke ved helt spesielle anledninger.

I Nav-vedtaket står det derimot at Kalsnes bruker krykker ved forflytting, og bare kan gå 20-30 meter på en god dag.

Les egen sak: Toppmegler Odd Kalsnes fikk 150.000 i Nav-støtte til bil – har ikke brukt krykker siden 60-tallet

- Det er ikke hjelpemidler som krykker, stokk eller rullestol som er avgjørende for kriteriet «vesentlige forflytningsvansker». Jeg har en alvorlig bevegelseshemmelse og Nav har to ganger behandlet min søknad, uten innvendinger.

- Jeg har en sterkt nedsatt bevegelseshemming og den påfører meg fort sterke smerte når jeg går, sier Kalsnes.

Krykke, ikke krykker

Kalsnes opplysninger om bruk av krykker, og hans leges uttalelser om at han kan gå 20 -30 meter på en god dag, er sentrale elementer i Nav-vedtaket.

Kalsnes mener at han aldri har opplyst til Nav at han bruker krykker ved forflytting, og har oversendt brevet fra Nav, som du kan lese under, for å bekrefte dette.

Med dette brevet skriver Kalsnes:

- Viser til vedlagt brev fra Nav der Nav bekrefter at det har omtalt mitt behov for hjelpemiddel feil. I min søknad opplyste jeg Nav om at jeg alltid har hatt en krykke med meg i bil som jeg kun benytter i helt spesielle tilfeller. At Nav har utlagt dette på en helt annen måte i sitt vedtak bekreftes altså fra Nav har skjedd ved en inkurie. Som tidligere opplyst Nettavisen er det ikke hjelpemiddelet som har betydning for bilstøtte, men graden av medisinsk funksjonshemming.

Når det gjelder opplysningene fra legen om at han kan gå 20 - 30 meter på en god dag, svarer Kalsnes:

- Jeg kan ikke se noen aktverdig grunn for at Nettavisen skal få innsyn i så privat forhold som min helsesituasjon og min leges erklæring.

Kalsnes mener forøvrig at disse sakene omhandler høyst private forhold, og at Nettavisen ikke bør omtale saken.

Kommentarer til denne saken