OSLO/(Side2): - Vi er forberedt på kritikk, men for oss er det en vinn-vinn-situasjon. Om noen av journalistene gir dårlig kritikk så kommer vi til å saksøke dem for millioner, sier Tina, til Side2.

Sammen med bestevenninnen, Bettina Norema Fleischmann, har Smestad-jenta gjort seg bemerket i videobloggen, «Tina & Bettina», som forsøker å gi et «ærlig» innblikk i livet som 15-åring på Oslos beste Vestkant.

Fra å ha ett tre minutter langt innslag i humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen» har bloggen nå blitt en 85 minutter lang spillefilm med blant andre Triana Iglesias og Else Kåss Furuseth på rollelisten. Det er Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen som spiller henholdsvis Tina og Bettina. Da Side2 møtte de etter å ha sett den humoristiske filmen var det som rollefigurene.

- Vi håper at noen prøver å gi oss terningkast én, for da har vi så sykt mange advokater å sette på saken, sier Tina.

- Vi kommer til å tjene mest på dårlig kritikk, legger Bettina til.

- Blotter i en park
Kort fortalt handler filmen om hvordan verden til Smestad skoles to mest populære jenter faller sammen da nyinnflyttede Synnøve Risnes, spilt av Triana Iglesias, plutselig blir skolens mest ettertraktede. Vennskap settes på prøve og gamle fordommer brytes når sosial status og identitet står på spill, men jentene føler ikke at de viser for mye av sitt sanne jeg på skjermen.

- Det føles vel som det samme som for en blotter i en park - at det er veldig eksponerende, men også veldig deilig, sier Tina.

De legger ikke skjul på at de liker å vise seg fram, og uttrykker tilfredshet over at det nå eksisterer en hel film som handler om dem.

- Det er ikke alltid man får vist nok av seg selv i tre minutter i en videoblogg og nå føler at folk virkelig kan bli kjent med oss. Men det har kostet for vår del, sier Tina.

SE DEN OFFISIELLE TRAILEREN HER:(Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED

Er dere ikke redd for å miste deres sosiale status på skolen nå som dere blottlegger dere helt på film?

- Det vi håper på er at vi kanskje kan få enda kulere venner. Enda kulere enn de vennene som vi har nå, slik at vi kan få bedre status i samfunnet.

Er dere forberedt på kritikk?

- Det er jo en «dog eat dog world», eller «veske hund spiser veske hund»-verden, som vi sier på Smestad, så vi er forberedt på at det kan komme kritikk fra alle hold og derfor har vi heldigvis et bredt engasjert advokatfirma som kommer til å saksøke alle som går ut med svertekampanjer eller dårlige anmeldelser, sier Tina.

Hva er det verste som kan bli sagt om dere?

- At vi er falske, sier de i kor.

På spørsmål om de har lært noe under innspillingen svarer de først kontant nei. Deretter følger en periode i stillhet.

- Jo da, vi har fått ett innblikk i skrekkbransjen; norsk film. Nå vet vi hvordan det faktisk står til med den. Det som vi trodde var veldig glamorøst viser seg å være som en vanlig arbeidsplass. Vi hadde ikke egne assistenter som vi har sett de har i Hollywood - så for oss har det vært blandende følelser, innrømmer Tina.

- Vi måtte få au pairen vår til å gjøre masse ting for oss, legger Bettina til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hva tenker dere rundt en eventuell kjendisstatus?

- Vi er kjendiser, sier de i kor.

De ser på hverandre. Smiler.

- Vi er ganske kjente nå, sier Bettina.

- Vi er det og når som vi er kjent, må vi oppføre oss annerledes mot alle, sier Tina.

- Vi har skjønt at vi må være litt mer arrogante nå, skyter Bettina inn.

Om dere er så populære, vil dere ta opp kampen med Norges største blogger?

- Ja. Det er mange som sier at Fotballfruer er Norges største blogger, men det er helt feil. Hun veier kanskje 38 kilo, eller noe sånt, så det er litt rart at folk sier det. Men vårt mål har hele tiden vært å danke ut Fotballfrue og vi er nesten litt skuffet over oss selv at vi ikke har gjort det enda, Sier Bettina syrlig.

- Men igjen, det er ikke noe film som heter Fotballfrue denne høsten, så «laughs on you», hoverer Tina.

Fotballfrue har fått mye kritikk fordi mange mener hun ikke er et godt forbilde. Er dere et godt forbilde?

- Ja, vi er et mye bedre forbilde fordi vi er ærlige og tørr å påpeke folks feil, sier Tina.

Emnet engasjerer utvilsomt de to jentene som slenger på håret og begynner å fikle febrilsk med bladene som ligger foran dem.

Bettina er først ute med å poengtere:

- Akkurat! Hvis venninnen din har en buse hengende ut av nesa, så sier man at hun har en buse i nesa og at hun bør gjøre noe med det. Det er akkurat det vi gjør med bloggen. Vi sier ifra om folk er horer eller er fattige, eller ikke ser bra ut. Vi er ærlige.

- En gammel skrukkemann
Et tilsvarende hett tema i samtalen med de to jentene er gutter, og Side2 kan ikke dy seg for å spørre hva de synes om humorgutta Willamson og Thodesen.

- Jeg synes Williamson er kjekk og sexy, men at han er gammel og skal snart dø. Han er en gammel skrukkemann, sier Tina.

- Henrik Thodesen derimot synes jeg er mye kjekkere, legger hun til.

Bettina virker lett forlegen og ser ned i bordet.

- Jeg synes Thodesen er altfor feminin. Og så det alltid ut som han er redd eller skremt.

«Tina & Bettina - The Movie» har norgespremiere 7. september.