Gå til sidens hovedinnhold

Glem julefreden!

Vår internasjonale supertrommeslager Paal Nilssen-Love har satt to av den eksperimentelle rockens tøffeste gutter stevne.

Offonoff
Clash
Smalltown Superjazz/VME

Jeg må bryte sammen å tilstå at min kunnskap om det nederlandske kunstpunkbandet The Ex og det italienske ekstrem-metallbandet Zuma står en hel del tilbake å ønske. Fra disse to bandene, som visstnok nyter stor respekt i de rette kretser, kommer gitaristen Terrie Ex og elbassisten Massimo Zuma. Sammen med vår egen unike perkusjonskunstner fra ymse konstellasjoner kloden rundt, Paal Nilssen-Love, har de satt sammen trioen Offonoff og jeg kan love at det låter unikt og langt fra enhver julekos i heimen!

Mats blir takka for introduksjonen i omslagsheftet og noe forteller meg at det er Mats Gustafsson det dreier seg om – ekstremsaksofonisten som trives like godt sammen med Sonic Youth som sammen med Peter Brötzmann, Ken Vandermark og – ikke minst – Paal Nilssen-Love som han tilbringer mye tid sammen med i The Thing, der også Ingebrigt Håker Flaten spiller ei sentral rolle. Det det hele dreier seg om er at musikalske grenser betyr absolutt ingenting. Det som betyr noe er møtene og hva som skjer som et resultat av de.

Det som skjedde her var at trioen inntok Decibel Studio i Oslo for vel ett år siden med noen ideer i hodet, masse energi og store ører. Resultatet har blitt fem ”låter” med et trøkk, en frihet og en heftig dynamikk ved seg som er sjelden – uansett sjanger.

Dette er nemlig sjangerfritt. Alle har tatt med seg impulser fra sine verdener, men på ingen måte insistert på at dette skulle bli slik eller slik. Musikken har fått lov å utvikle seg dit den sjøl ville og det har blitt til steder den aldri har vært før.

Offonoff er et på alle måter grensesprengende band med ditto musikk. Hvis julefreden har senka seg for kraftig der du er, så vil definitivt ”Clash” være resepten på å røske kraftig opp i det.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen