Gå til sidens hovedinnhold

Det er 27 år siden dette har skjedd

Noen har veldig stor grunn til å smile.

Da Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) presenterte sin registreringsstatistikk for april var det mange som trodde at bilsalget i Norge var i ferd med å synke, men dette var åpenbart en kortvarig trend forsterket av påsken.

For i april ble det registrert hele 13.988 nye biler i Norge, noe som er vanvittige 28,6 prosent mer enn i april i fjor.

Ifølge OFV må vi helt tilbake til jappetiden i 1986 for å finne en måned med høyere registreringstall.

Mange har ekstrem økning

Med så høye tall er det mange i bilbransjen som har veldig god grunn til å smile. Mazda smiler kanskje mest med en økning på 126 prosent, men det er også flere bilmerker med svært god salgsøkning. Nissan kan vise til en økning på 87 prosent, Mercedes øker 70 prosent, Mitsubishi øker 63 prosent, Audi øker 40 prosent, mens både VW og Ford øker 28 prosent.

Den desiderte storselgeren var det også VW som sto for, med hele 903 registreringer på VW Golf, mens Nissan Leaf ble den nest mest registrerte bilen med 455 enheter. Toyota RAV4 ble det registrert 410 av, og Auris 431.

Den voldsomme registreringsstatistikken på Mazda CX-5 er derimot på vei ned, og i april ble det «bare» registrert 243 biler av denne typen.

Audi på sin side kunne markere at salget av sportback-utgaven av A3 var i gang, og ble dermed Norges 4. mest største merke - foran Ford.

Samtidig som det var et veldig bra nybilsalg, ble det også bruktimportert 2868 biler, noe som er 26 prosent mer enn april i fjor. Bruktsalget er også høyt om dagen, og lå 20 prosent over april i fjor.

Slipper ut mindre

På toppen av dette melder OFV at gjennomsnittlige CO2-utslipp på nye biler i april var 127 gram/km, noe som er 4 gram/km mindre enn i fjor.

Mye av årsaken er at elbilsalget nesten er doblet på et år.

Under kan du se topplisten for de mest solgte merkene og modellene så langt i år.

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken