Gå til sidens hovedinnhold

Økokrim tapte innsidesak

Jan Brekke vant en knusende seier i Agder Tingrett. Økokrim tapte på alle punkt i innsidesaken de hadde siktet han for. Les mer her:

iMarkedet.no kunne i november bringe et intervju med Jan Brekke. Da var han tiltalt for innsidehandel i Otum aksjen av Økokrim som i retten nedla påstand om blant annet fengsel i 30 dager.Årsaken til innsidesiktelsen var at Brekke skal ha presentert innsideopplysninger om en avtale Otrum skulle inngå. Brekke kjøpte før avtalen ble kjent, og solgte etter den ble meldt over børssystemet til Oslo Børs.Les hele intervjuet med Brekke her:En innsidetiltalt snakker ut

Brekke mente at tiltalen ikke holdt vann, og uttalte til iMarkedet.no at han var sikker på å bli frikjent. Denne uken kom dommen, og Aust-Agder Tingrett frikjente arendalitten blankt.I dommen står det følgende:- Retten kan etter dette ikke se att det er bevist utover rimelig tvil at tiltalte hadde informasjon som stammet fra personer med innsideinformasjon. Det var en rekke rykter og spekulasjoner på dette tidspunkt. Det er uklart hvor opplysningene har hatt sitt utspring, skriver tingretten i dommen.Politiadvokat Pål Thorsen ved Økokrim prosederte saken for påtalemyndigheten. Han sier til iMarkedet.no at de nå vil gå grundig igjennom dommen før de bestemmer seg for å anke.Det var ikke mulig for iMarkedet.no å få kontakt med Jan Brekke fredag formiddag.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken