Gå til sidens hovedinnhold

Økokrim-tatt megler jobber videre i grått hus

Tidligere aksjemegler Morten Stenheim ble tatt av Økokrim for kursmanupilasjon og fikk sparken. Dette hindrer han ikke i å handle aksjer i et gråmeglerhus. Les mer her

(Illustrasjonsbilde)

iMarkedet.no har flere ganger tidligere omtalt de såkalte gråmeglerhusene. Dette er selskaper som handler på vegne av kunder gjennom nettmeglere og som kaller seg meglerhus men som ikke har noen form for konsesjon eller bevilgning.

På grunn av et smutthull i verdipapirhandel-loven har de fått holde på uten noen som helst tilsyn.

Megler videre

iMarkedet.no kan i dag avsløre at tidligere aksjemeglere som ikke har mulighet til å få jobb hos de ordinære meglerhusene, har søkt tilflukt hos gråmeglerne.

iMarkedet.no kjenner til at tidligere aksjemegler Morten Stenheim er en av disse. Han jobber nå i Odin Securities som "aksjemegler," og foretar kjøp og salg av verdipapir samt rådgivning om plasseringer for kunder.

Ordrene gjøres i systemet til nettmeglerforetaket Nordnet. Men noen jobb i den seriøse delen av meglerbransjen kan Stenheim se langt etter.

Fikk forelegg

I fjor gikk Stenheim et forelegg fra Økokrim på 30.000 kroner for kursmanupilasjon. Stenheim fikk forelegget etter at han manipulerte børsnoterte warrants for å oppnå gevinst i markedet.

Dette skjedde mens Stenheim jobbet i meglerhuset Orion Securities. Han fikk sparken som følge av den ulovlige aktiviteten han bedrev i markedet.

Men sammen med Alexander Stensrud, også kjent som sønnen til Finance Credit-gründer og svindeltiltalte Torgeir Stensrud, jobber han nå uten problemer i Odin Securities ASA. Stensrud er også tidligere aksjemegler i Orion Securities, men er nå daglig leder av Odin Securities.

Stensrud bekrefter ovenfor iMarkedet.no at Stenheim jobber i Odin Securities.

Liker det dårlig

Kredittilsynet har liten sans for at tidligere aksjemeglere med persona non grata-status i den seriøse delen av verdipapirbransjen flykter over til gråmeglerene.

- Det er bekymringsverdig, men det er slik at disse selskapene ikke er underlagt konsesjon. Men er dette med på å svekke tilliten til markedet må vi se på om det bør gjøres noe med reguleringen. Men det er til syvende og sist et politisk spørsmål, sier seksjonsleder Eystein Kleven i Kredittilsynet til iMarkedet.no i et intervju.

Han forteller videre i intervjuet at Kredittilsynet nå går disse gråmeglerne, og deres handelsforbindelse - som i Odin Securities tilfelle er Nordnet, nærmere etter i sømmene.

Les hele intervjuet med Kleven her:

Kredittilsynet undersøker gråmeglere

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken