Gå til sidens hovedinnhold

- Økologisk er hot

Synnøve Skarbø bød Side2 på økologisk snapas.

(SIDE2): Synnøve Skarbø, programleder for TVNORGEs «Wipeout», var konferansier da årets økologiske trender ble presentert på Emil & Samuel i Oslo.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Akevitt hele året
De frammøtte fikk teste økologisk akevitt, introdusert av akevittekspert Janne Bigseth. Hun mener at akevitt ikke nødvendigvis trenger å være en juledrikk, men at vi bør drikke det hele året, spesielt om sommeren.

Også stjernekokken Ole Martin Alfsen hadde tatt veien til 6. etasje på Steen & Strøm for å vise at økologisk mat lett kan forvandles til gourmet tapas. Eller «snapas», som han kalte det: tapas med snaps til.

Les: Side2 tester stjernenes diett

Bevisst
- Jeg er ikke noen fanatiker, men jeg prøver å være bevisst på å handle økologisk mat, selv om det er litt dyrere, sa Synnøve til Side2.

Klær
Det har også blitt mer i tiden å produsere økologiske klær, av materialer som ikke har blitt behandlet med giftige sprøytemidler.

- Stjerner som Madonna og Gwyneth Paltrow har bidratt til at økologiske varer har blitt hot - bare se på bloggen til Gwyneth Paltrow, der fôrer hun fansen med tips og råd, sa Synnøve.

Nåløyet-vinner FIN lager klær utelukkende av økologiske materialer, og. Blant annet fikk vi se bomull framstilt av økologisk bambus fra Kina.

Les: IKEA får stryk i etikk

Ikke bare idealister
- Å være bevisst på ting som dette har blitt mer trendy. Det er ikke lenger bare idealister med hårete armhuler som bryr seg om hvorvidt ting har blitt produsert på en bærekraftig måte, sa FIN-partner Nic Herlofson.

Les: - Vi har de fineste klærne

Også H&M har introdusert økologisk bomull, som de kaller «organic cotton» i sine kolleksjoner, det samme har La Redoute, som har økt sortimentet kraftig for våren og sommeren, inkludert en økologisk kolleksjon til spedbarn.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken