*Nettavisen* Økonomi.

- Akademikerne tar feil

LO lar seg ikke overraske av at Akademikerne rykker ut til støtte for Victor Norman. – De representere jo tross alt en rekke arbeidsgivere.

23.10.03 16:01

Akademikernes leder Christl Kvam rykket torsdag ut i TV 2 Nettavisen og ga sin støtte til lovforslaget om midlertidig ansatte.

Støtten kom kjærkomment for arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman, men falt neppe i like god jord hos YS og LO, som har uttrykt stor misnøye med Normans lovforslag.

-Tar feil
- Akademikerne tar feil når du tror Victor Normans forslag om midlertidige ansatte vil være til gunst for sine medlemmer. Dette er ikke et tiltak for å få flere i jobb. Det vil imidlertid sørge for å gi større styringsrett for arbeidsgiveren, slik at man kan bruke et b-lag, om du vil, som en buffer på arbeidsmarkedet, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes til TV 2 Nettavisen.

- Det må ikke herske tvil om at dette forslaget skaper et mindre behov for faste jobber. Det er også på det rene at vi er uenige med Akademikerne i saken på dette området, det har vi også vært før, sier Sundnes videre.

- Representerer arbeidsgivere
Sundnes påpeker samtidig at Akademikerne må oppfattes i lys av at de har en medlemsmasse som består av så vel arbeidsgivere som arbeidstakere.

- Utspillet kommer ikke som en overraskelse. Det er ingen hemmelighet at Akademikerne også representerer flere arbeidsgivere, sier Sundnes.

Arbeidstakerorganisasjonene med LO i spissen trakk seg mandag fra Arbeidslivslovutvalget i protest mot regjeringens forslag. Til tross for enighet med regjeringen i sak, valgte også Akademikerne å trekke seg fra arbeidslivslovutvalget.

Uenig i deler av forslaget
Akademikerne poengterer at selv om de støtter forslaget om midlertidig ansatte, har de flere forbehold til pakken som Norman legger fram. Det viktigste ankepunktet er Høyre-statsrådens forslag om å gi en skjønnsmessig adgang til midlertidig ansettelse der arbeidstakeren bare trengs for et bestemt oppdrag.

- Jeg oppfatter ikke det Akademikerne har gått ut med i dag som en uforbeholden støtte til regjeringens forslag. Jeg oppfatter utspillet likeså mye som kritikk av forslaget, sier Sundnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.