- Alvorlige mangler hos Halliburton

Revisorer i Pentagon sier at visepresident Dick Cheneys tidligere arbeidsgiver, gigantselskapet Halliburton, har vesentlige mangler i regnskapene etter oppdrag i Irak.

Lederen for Pentagons revisoravdeling, William Reed, sa tirsdag at de har funnet flere mangler i Halliburtons faktureringssystem og i datterselskapene deres. De skal også ha tatt overpris på måltidene de har levert til amerikanske soldater.

Det amerikanske militæret holder foreløpig tilbake betalingen på nesten 1,3 milliarder kroner for måltidene Halliburtons datterselskap Kellogg Brown and Root (KBR) har levert til amerikanske soldater i Kuwait og Irak. Ifølge militærets revisorer kan KBR ha overpriset måltidene med så mye som 36 prosent.

Halliburton blir etterforsket av amerikanske myndigheter for flere mislighetsforhold i forbindelse med selskapets arbeid i Irak, mens selskapet selv bestemt nekter for å ha gjort noe ulovlig.

Visepresident Dick Cheney er tidligere blitt beskyldt for å ha hjulpet sin tidligere arbeidsgiver med å få lukrative oljekontrakter i Irak. Cheney har avvist å ha hatt noe med utleveringen av offentlige kontrakter i Irak å gjøre.

(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.