*Nettavisen* Økonomi.

- Arbeidsgiver tvinger til streik

Fagforeningen OFS ønsker ikke å trappe opp streiken i riggnæringen slik de tidligere har varslet. Det vil ikke arbeidsgiverne finne seg i.

08.07.04 11:30

Det er full strid mellom partene i riggnæringen, der 175 ansatte på tre flyttbare plattformer har vært i streik siden 2. juli.

Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS) varslet i forkant av konflikten at streiken ville bli trappet opp med 27 medlemmer på riggen Deepsea Delta fra natt til lørdag. Riggen, som tilhører Odfjell Drilling, ligger nå ved verksted og blir etter planen liggende der ut juli måned. OFS ønsker derfor å utsette opptrappingen av streiken.

Det vil ikke arbeidsgiverne i Rederiforbundet ha noe av. De anser OFS-medlemmene på Deepsea Delta for å være i streik fra midnatt fredag, enten de vil eller ikke.

- Vil ikke gi samtykke
- Den varslede plassoppsigelsen på Deepsea Delta ble brukt som pressmiddel under meklingen, og våre medlemmer har forholdt seg til det. Vi vil derfor ikke gi vårt samtykke til at plassoppsigelsen blir trukket tilbake, sier informasjonsdirektør Marit Ytreeide til TV 2 Nettavisen.

Hun mener OFS har brutt spillereglene ved ikke å gi fire dagers varsel om at de ville utsette opptrappingen.

- Er dette å forstå som en lockout?

- Nei, det er en streik, svarer Ytreeide.

Partene er dermed i den pussige situasjonen at det er arbeidsgiverne som vil utvide streiken, mot arbeidstakernes vilje.

- Ulovlig lockout
- Vi har ikke trukket tilbake opptrappingen. Vi har bare valgt å utsette den, sier første nestleder i OFS, Bjørn Tjessem.

Tjessem mener derfor å ha sitt på det tørre. Rederiforbundets handlinger må oppfattes som en ulovlig lockout, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Dersom de vil nekte våre medlemmer på Deepsea Delta å gå på jobb, vil det være en ulovlig utestengelse fra arbeidet. Lockout må jo varsles fire dager i forveien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag