*Nettavisen* Økonomi.

- Belastning å bytte konsernsjef

Foto: (Foto. Statoil)

NOPEF-leder i Statoil, Lill Heidi Bakkerud, mener det er en belasting at selskapet må bytte konsernsjef nok en gang. Morten Svaan, hovedtillitsvalgt i NIF i Statoil, er slett ikke overrasket over nattens beslutning.

23.09.03 10:07

- Vi er ikke noe glade for at vi må bytte konsernsjef. For det er en belastning. Det er slitsomt å være tillitsvalgt når det er så mye som ikke kan fortelles til medlemmene, sier Bakkerud til NTB etter at det ble klart at konsernsjef Olav Fjell må gå av.

Morten Svaan, hovedtillitsvalgt for Norske Sivilingeniørers Forening (NIF) i Statoil, er enig med Bakkerud i at saken er en belasting for selskapet, men sier de tar styrets beslutning til etterretning

- Ikke overrasket

NIF-lederen er slett ikke forbauset over nattens avgjørelse.

- Med det mediebildet som har vært de siste dagene er det ikke overraskende at Fjell må gå. Men det er beklagelig at vi mister en såpass dyktig sjef, sier Svaan til TV 2 Nettavisen.

Han understreker at de har full tillit til konstituert konsernsjef Inge K. Hansen.

Mye intern frustrasjon

Bakkerud tror ikke samarbeidet internt vil bli dårligere etter korrupsjonsskandalen. Hun understreker at NOPEF ikke har hatt noen konflikt gående med Olav Fjell, men sier det har vært en vanskelig situasjon.

- Vi synes jo at Statoil skulle ha vært foruten denne saken. Det synes jeg er viktig å si. Det har vært mye frustrasjon internt i den lange perioden dette har foregått, men det er bra at styret nå har fått alle fakta på bordet og fått behandlet denne saken ferdig, sier Bakkerud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.