*Nettavisen* Økonomi.

- Bind renten

Fire av fem økonomer er enige: tiden er inne for å binde renten på lånet ditt.

01.07.05 10:47

Bankens utlånsrenter ventes å øke i den nære fremtiden, etter at Norges Bank i går økte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Sentralbanksjef Svein Gjedrem varslet i den forbindelse at renten vil bli satt videre opp - i et gradvis og forsiktig tempo.

Anbefaler å binde
Renteeksperter har slett ikke alltid rett i sine råd om rentebinding, men for et flertall av dem er saken nå klar. Dagsavisen har snakket med et utvalg sjeføkonomer i finansnæringen. Fire av fem mener at tiden er inne for norske bankkunder til å binde renten på sine lån - og helst så lenge som mulig.

- Mitt råd er å binde mens det fortsatt er lavt. Da ville jeg i alle fall bundet for fem år, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til avisen.

Også sjeføkonome Erlend Lødemel i DnB NOR, Frank Jullum i Fokus Bank og Steinar Juel i Nordea tror det er lurt å binde renten nå.

Uenig
Bare Jan Andreassen i Terra er uenig. Han mener det er lite å tjene på fastrentelån og skjønner ikke hvorfor økonomer anbefaler det, annet enn fordi det er god butikk for bankene.

Postbanken var den første banken til å heve utlånsrenten etter sentralbanksjef Svein Gjedrems renteøkning i går. De andre store bankene har så langt ikke varslet noen endringer for sine kunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.