*Nettavisen* Økonomi.

- Bogen-revisor slapp for billig

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Økokrim anker saken.

09.06.09 15:18

Oslo tingrett har dømt en ansvarlig revisor til betinget fengsel i 30 dager.

Han var ansvarlig for revisjonen av regnskapene til Sponsor Service ASA i 2000 og 2001.

Sponsor Service og gründer Terje Bogen rakk så vidt å feire 20-årsjubileum før selskapet havnet i skifteretten i slutten av februar 2003. Alt fra dokumenter til kokebøker ble samlet inn av bobestyreren. Tiden var inne for å se hva selskapet virkelig hadde av verdier, og ikke minst, gjeld.

Selskapet manipulerte regnskapene slik at de viste for gode tall, uten at revisor reagerte på dette. Det ble reist tiltale mot ansvarlig revisor og en medarbeider på revisjonsteamet for overtredelse av revisorloven og regnskapsloven.

- Sterkt klanderverdig
Ansvarlig revisor ble dømt for uaktsom overtredelse av revisorloven, men frifunnet for overtredelse av regnskapsloven.

- Vi er uenige i vurderingen av aktsomhetsspørsmålet. Vi mener kontrollen har vært sterkt klanderverdig - og at den ansvarlige revisoren skulle vært dømt for grov uaktsomhet, sier politiadvokat Mona Berget til Nettavisen.

- Slapp for billig unna
Medarbeideren ble tidligere i år dømt til fengsel i 60 dager, hvorav 21 dager ubetinget for grov uaktsom overtredelse av revisorloven. Også medarbeideren ble frifunnet for overtredelse av regnskapsloven

- Medarbeideren ble sittende med den strengeste straffen fordi han utførte revisjonen, mens vi mener kontrollen har sviktet og at partneren slapp for billig unna. Så vi håper på en ny runde, avslutter Berget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag