*Nettavisen* Økonomi.

- Børsen opp i 400

I løpet av de siste årene har Oslo Børs steget med hele 272 prosent, og nå tror ekspertene at børsen skal videre opp.

22.02.06 07:01

Bare siden årsskiftet har hovedindeksen på Oslo Børs lagt på seg ti prosent, godt hjulpet av den knallsterke oljeprisen.

- I prinsippet kan det gå så høyt som bare det. Med råvarer, energi, lav rente og mye penger i omløp kan det gå langt - sikkert i 400 og videre. Men det skal ikke så stor negativ endring til før det går nedover, sier aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier til Dagens Næringsliv.

Kaupthing-sjef Jan Petter Sissener har ikke tro på at hovedindeksen vil passere 400 poeng. Men han vil likevel ikke utelykke det, ettersom utviklingen stadig overrasker.

Får aksjemegler John Olav Harr i Terra Securities rett, vil børsen fortsette opp den neste tiden.

- Hvis oljeprisen holder seg høy fremover, noe jeg mener den vil grunnet uroligheter i Nigeria samt usikkerheten rundt Irans atomprogram, tror jeg Oslo Børs vil fortsette å styrke seg. Jeg tror vi vil ha en volatil børs i tiden fremover også, men at vi kan nå over 370-375 poeng i løpet av de neste ukene er meget tenkelig, sier Harr til Dagens Næringsliv.

Analytiker Kristian Tunaal i DnB NOR Markets mener det må noe helt spesielt til for å snu oppgangen. Han trekker frem internasjonale begivenheter, høye renter eller dårlig inntjening.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag