- Brukte lån til andre formål

Foto: Scanpix

Finance Credit-gründerne holdt det „ville ritt" i gang ved å benytte kassakredittlån til å betale renter på tidligere lån i andre banker.

10.05.04 10:50

Det sa førstestatsadvokat Elisabeth Roscher da hun mandag innledet andre dag av aktoratets prosedyre i straffesaken mot Trond Kristoffersen.

Trengte likvider

Roscher mente hun kunne dokumentere at kassakredittlån i Sparebanken Øst på opp til 200 millioner kroner ble benyttet til å betale renter på lån som var opptatt i blant andre Nordlandsbanken.

Etter påtalemyndighetens oppfatning var lånet gitt til å kjøpe fordringer. I stedet havnet det i andre selskaper i FC-systemet som trengte likvider for å oppfylle andre forpliktelser.

– Det er vår vurdering at straffskyld for avtalestridig bruk av et lån oppstår i det øyeblikk pengene brukes i strid med forutsetningene, sa Roscher.

Falske forutsetninger

Utover dette har ikke aktoratet lagt vekt på bruken av de lån påtalemyndigheten mener FC-gründerne tok opp på falske forutsetninger.

Utroskap mot egne selskaper er ikke tatt med i tiltalen, men bruken av kassakredittlån i strid med forutsetningene er et bedrageri mot bankene, og det er dette hovedtiltalen går ut på.

Straffepåstand

Førstestatsadvokat Morten Eriksen vil trolig legge ned straffepåstand for Trond Kristoffersen ved rettsmøtets slutt mandag.

Tirsdag skal forsvarerne, Anders Brosveet og Jan Hefty Blehr innlede sin prosedyre til fordel for Trond Kristoffersen.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.