*Nettavisen* Økonomi.

- Eldre må godta lavere lønn

Foto: (Nettavisen AS)

Forsker Vegard Skirbekk mener at yngre arbeidstakere er underbetalt fordi de er mest produktive, mens eldre arbeidstakere er overbetalt og burde få lavere lønn.

Han er forsker ved International Institute for Applied Systems i Wien, og har gjennomgått flere hundre undersøkelser om sammenhengen mellom alder og produktivitet. Og de i 30-årene scorer bedre på produktivitet enn de over 50, uansett yrke, skriver VG.

Nå mener Skirbekk at årsaken til at eldre har vansker med å få seg ny jobb, kan være at det er for stort gap mellom lønn og produktivitet. Han mener at eldre burde innstille seg på å tjene mindre mot slutten av yrkeskarrieren.

- Dersom man ikke godtar at lønnen faller på slutten av yrkeslivet, kan stadig flere få problemer med å skaffe seg jobb, og myndighetenes ønske om å utvide antall år man tilbringer i arbeidslivet kan bli vanskelig å få til, sier Skirbekk.

Nestleder i Seniorsaken Norge, Stein Husebø, er sterkt uenig i forskerens konklusjon, og sier at kompetanse og erfaring må telle like mye når man skal bestemme lønna.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag