*Nettavisen* Økonomi.

- Er dette en unnskyldning, Kjell Inge?

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Farsen rundt samrøret mellom Aker og staten blir større og større. - Unnskyld Jens, sier Kjell Inge Røkke i et åpent brev. Men er det egentlig en unnskyldning?

11.04.09 15:49

Den bisarre mediekrigen mellom staten og Aker fortsetter. I et åpent brev publisert like før midnatt langfredag unnskylder Kjell Inge Røkke seg overfor statsminister Jens Stoltenberg.

Det er imidlertid høyst uklart hva Røkke unnskylder seg for.

Slik Nettavisen forstår brevet unnskylder ikke Røkke seg over å ha lurt staten til å kjøpe Aker-selskaper til overpris. Slik vi leser ordlyden kommer ikke Røkke med noen unnskyldning. Det eneste han faktisk gjør er å beklage at statsministeren blir kritisert av media.

Her er brevet, døm selv:

«Åpent brev: Unnskyldning til Statsministeren

Vi vil med disse linjer rette en uforbeholden unnskyldning til landets statsminister Jens Stoltenberg, for at hans medvirkning på Aker-dagen 2. april nå har blitt gjenstand for kritikk.

Vi var - og er - takknemlige for at Stoltenberg takket ja til vår invitasjon. Han ble invitert for å snakke om pionerskap innen politikk, næringsliv og miljø.

Det var ikke en del av opprinnelig plan at dette programmet skulle sammenfalle med offentliggjøringen av avtaler som i ettertid har vist seg å være kontroversielle. Det var slett ikke en del av planen at han skulle behøve å forholde seg til - og kommentere - disse avtalene.

Statsministeren fortjener ikke den kritikk som han nå har fått.»

Oslo, 10. april 2009

For Aker ASA

Kjell Inge Røkke

Hovedaksjonær og styreformann

Øyvind Eriksen

Konsernsjef

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.