*Nettavisen* Økonomi.

- EU kan stoppe billigfly

Tirsdag får Ryanair servert beslutningen om de har mottatt ulovlig statsstøtte eller ikke. I verste fall kan dette bety kroken på døra for billigreiser, mener lavprisselskapet.

03.02.04 06:50

En dom som faller i EU-kommisjonen 3. februar vil føre til dyrere flybilletter og mindre konkurranse mellom flyplassene, mener Ryanair.

- Denne avgjørelsen vil føre til høyere billettpriser for forbrukerne fordi den tvinger lavprisflyselskapene i sin alminnelighet til å betale høyere kostnader, heter det i en uttalelse fra Ryanair.

EUs konkurransemyndigheter hevder at Ryanair urettmessig har mottatt titalls millioner i ulovlig statsstøtte i forbindelse med selskapets flygninger til den belgiske byen Charleroi.

Flere andre konkurrerende flyselskaper har over lengre tid klaget på praksisen, som de mener er i strid med EUs konkurranseregler.

Ifølge Ryanair tyder saksdokumenter og lekkasjer fra EU-kommisjonen på at de vil forby rabatter på landingsavgifter og bakkehandling på Charleoi, og at Kommisjonen vil bruke dette til å hindre rabatter og andre støtteordninger på offentlig eide flyplasser over hele Europa.

Kravet fra EU kan ligge på mellom 2 og 7 millioner euro, ifølge Reuters i går. Det tilsvarer mellom 17 og drøye 60 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag