*Nettavisen* Økonomi.

- Feigt å gi av oljefondet

Flere har tatt til orde for å ta en solid sum penger fra oljefondet og gi til flomofrene. - Direkte feigt, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen. Hva synes du?

04.01.05 10:37

Både skribenter som Trygve Hegnar og Marie Simonsen, samt flere politikere, har tatt til orde for å yte ytterligere bistand til flomofrene ved å ta milliardbeløp fra oljefondet.

Det reagerer sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities på.

- Jeg er absolutt for å yte stor bistand, men jeg synes det er direkte feigt å ta fra barnas sparebøsse hver gang vi virkelig skal prioritere, sier Andreassen til Dagbladet.

HTML EMBED
Hvor bør statens flomhjelp komme fra?
Oljefondet
Økt skatt
Kutt i annen pengebruk
Staten bør ikke gi flomhjelp
Ingen mening

Se resultat

Han peker på at politikerne allerede bruker mer oljepenger enn handlingsregelen for oljefondet tilsier, og mener at det ville være riktigere av politikerne å ilegge en ekstraskatt for flomorfrene eller å kutte i annen pengebruk.

- Vi bør løfte sammen, men ikke løpe fra regninga. Hvis vi alle bidrar, blir givergleden mer ekte, sier han.

I går gjorde regjeringen det klart at den vil bevilge en milliard kroner i nødhjelp, i tillegg til 100 millioner som allerede er gitt fra UDs nødhjelpsbudsjetter.

- Regjeringen foreslår en tilleggsbevilgning på en milliard norske kroner til bistand og hjelpeprosjekter. Denne milliarder skal altså ikke være på beskostning av bistand til u-land eller aktiviteter i andre departement og deres engasjement, sa statsminister Kjell Magne Bondevik på en pressekonferanse etter møtet i går.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.