*Nettavisen* Økonomi.

- Fjell har lagt hodet på blokken

BI-rektor Torger Reve får på pukkelen av Forbrukerombudet. Foto: (Foto: Scanpix)

Statoils strenge regelverk for etikk vil gjøre det svært vanskelig for konsernsjef Olav Fjell å fortsette, mener BI-rektor Torger Reve. - Fjell har lagt hodet på blokken, sier Reve.

22.09.03 13:54

Statoil presenterte i dag sitt etiske regelverk på et foredrag ved Handelshøyskolen BI. Rektor Torger Reve (bildet) mener korrupsjonsmistankene rundt Iran-avtalen vil bli en test på om regelverket holder vann.

Syretest på retningslinjene

- I forhold til presentasjonen av det etiske rammeverket, har Statoil gode prinsipper. Spørsmålet er om de etterleves. Den pågående korrupsjonssaken er en syretest på om de etiske retningslinjene holder eller ikke, sier Reve til TV 2 Nettavisen.

- Jeg vil ikke spekulere i Fjells avgang, det får styret og bedriftsforsamlingen vurdere. Men med de etiske retningslinjene Statoil har, har Fjell lagt hodet sitt på blokken, sier han videre.

Tror på Fjells avgang

Klokken 17 mandag møtes Statoil-styret for å diskutere fremtiden til konsernsjef Olav Fjell. Både analytikere og eksperter i oljemiljøet tror ikke Fjell får fortsette denne gangen.

Korrupsjonsmistankene rundt Iran-avtalen har allerede ført til at direktør for Statoils internasjonale virksomhet, Richard Hubbard, har måttet trekke seg. Natt til mandag varslet styreleder Leif Terje Løddesøl at han trekker seg fra sitt verv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.