*Nettavisen* Økonomi.

- Fjell ligger tynt an

Analytikere spår at både Statoil-sjef Olav Fjell og styret må gå dersom Økokrims konklusjon blir tiltale. Dette kan ha store utslag på aksjekursen.

12.09.03 13:22

Det ble fredag kjent at Økokrim vil sikte Statoil for korrupsjon. Aksjekursen har siden medieskriveriene begynte for alvor tirsdag denne uken falt fra over 70 kroner til 66,75 kroner ved 12.15-tiden fredag.

Fjell og styret utsatt

- Hvis konklusjonen fra Økokrim blir tiltale, henger Olav Fjell og styret i Statoil i en tynn tråd, sier aksjeanalytiker Jon Olaisen i Carnegie til TV 2 Nettavisen.

Olaisen mener at dersom Fjell må gå av, vil dette ha negative konsekvenser for Statoil-aksjen.

- Mye negativt allerede priset inn

Også aksjeanalytiker Bjørn Tore Urdal i Handelsbanken tror at Fjells eventuelle avgang kan resultere i et ytterlige fall i aksjekursen.

- Jeg tror mye av det negative allerede er priset inn i aksjekursen, og at den ikke vil utvikle seg særlig lenger ned i forhold til det som er kommet frem i mediene så langt. Men hvis Fjell må gå av, er det rom for ytterligere fall i Statoil-aksjen uansett nivå, sier Urdal til TV 2 Nettavisen.

Stor tillit fra investorer

Olaisen tror det spesielt er prisingen av den internasjonale delen som vil bli lavere, og spår i verste fall et fall på 7-8 kroner aksjen.

Urdal er imidlertid noe mer forsiktig i sine anslag.

- Hvis det får konsekvenser for arbeidet i Iran, er det den delen som skal reflekteres i aksjekursen, og dette utgjør en liten del. Men hvis Fjell må gå, så vil hele Statoil-aksjen settes tilbake, sier Urdal, og påpeker at Fjell har svært stor tillit i aksjemarkedet.

Dersom Fjell må gå, noe Urdal finner svært lite sannsynlig, tror han på et fall på fem til ti prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.