*Nettavisen* Økonomi.

- Follum neste for Norske Skog

De tillitsvalgte frykter at Norske Skog ikke stopper med nedleggelse av fabrikken i Skien, men at Follum i Hønefoss er neste.

02.08.05 23:23

Tillitsvalgt og leder for bedriftsutvalget ved Union, Magnus Straume, stoler ikke på løftene fra konsernledelsen i Norske Skog om at nedleggelsen i Skien kan bane vei for investeringer i andre norske papirfabrikker.

Etterlyser investeringsvilje
- Vi tror ikke de stopper med Union, men at Follum er neste. Det har vært snakket om friske investeringsmidler, men vi har ikke sett noe til dem, sier Straume til TV 2 Nettavisen. Norske Skogs fabrikk i Hønefoss har rundt 500 ansatte, mens 380 jobber ved Union i Skien.

Straume godtar ikke konsernledelsens argumenter om at papirfabrikken i Skien trekker ned resultatene i Norske Skog og derfor må ofres. Overfor TV 2 Nettavisen peker han på andre fabrikker Norske Skog kunne kvittet seg med.

- Parenco med underskudd
- Parenco i Nederland, som ble kjøpt opp i 2001, har med få unntak gått med underskudd i hver måned siden, med unntak av måneden da fabrikken sto og bare solgte kraft, sier Straume.

Han uttrykker skuffelse over konsernstyrets avgjørelse tirsdag, men sier de ansatte ikke er veldig overrasket.

Nekter å gi opp
- Vi hadde håpet at sunn fornuft ville seire, men det er ingen stor overraskelse når ledelsen hadde lagt så mye prestisje i denne saken, sier Straume.

Han sier de ansatte vil fortsette kampen for unngå nedleggelse og håper å kunne presentere en strategi som ivaretar Norske Skogs behov for en bedre bunnlinje samtidig som fabrikken i Skien føres videre.

- Det skal være et styremøte til som skal innstille overfor bedriftsforsamlingen. Vårt håp er at det finnes noen fornuftige folk i bedriftsforsamlingen, sier Straume, som tirsdag kveld var i Oslo for å delta i fjernsynsdebatter om Union-saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.