*Nettavisen* Økonomi.

- Forstår at Løddesøl trekker seg

Foto: (Foto: Scanpix)

Olje- og energiminister Einar Steensnæs sier han mener styreleder Leif Terje Løddesøl i Statoil gjorde rett i å trekke seg.

22.09.03 10:06

- Jeg har forståelse og respekt for den avgjørelsen. Han (Løddesøl, red. anm) har begrunnet det med manglende handlingsrom for å gjøre jobben godt nok for Statoil. Det er svært viktig at Statoil har en styreleder som selv føler han kan gjøre jobben godt nok, sier Steensnæs til TV 2 Nettavisen.

Beskjeden om Løddesøls avgang kom i en pressemelding som ble sendt ut like før midnatt natt til mandag.

Trakk seg

- Statoil har utviklet seg til et imponerende selskap med store muligheter framover. Engasjerte, positive og spennende mennesker fortjener all støtte til å utvikle selskapet videre, kommenterer den avgående styrelederen.

Statoil har innkalt til ekstraordinært styremøte i dag klokken 17. Onsdag skal bedriftsforsamlingen ha møte for å diskutere styrets behandling og håndtering av korrupsjonssaken.

Forutsetter snarlig avklaring

Steensnæs sier han forventer at konsernsjef Olav Fjells framtid i selskapet diskuteres i dagens styremøte.

- Jeg forutsetter at det nå kommer en endelig avklaring både i saken og om kring selskapets ledelse i løpet av kort tid. Det må ryddes rakst for å avklare tillit i markedet

Olje- og energiministeren vil ikke kommentere hvor delaktig han selv har vært i prosessen rundt Statoil den siste uken.

- Jeg har som majoritetseier lagt vekt på å opptre ryddig i forhold til Statoils egen håndtering av saken. Som majoritetseier har jeg selvfølgelig et synspunkt, og det uttrykker jeg gjennom bedriftsforsamlingen, sier Steensnæs.

Forrige ukes ekstraordinære styremøte endte med kritikk mot Fjell, samtidig som det ble uttrykt at han hadde styrets tillit som konsernsjef. I dag skal trolig vurderingen tas på nytt.

Vil ikke konkludere

Synes du styret har opptråd klønete i prosessen rundt Fjell og korrupsjonssaken?

- Jeg registrerer at det har vært mye debatt om styrets avgjørelse. Jeg tror det er to forhold som kommer inn her. Det ene er basert på den kunnskap om saken man hadde i forkant, det andre er momenter som har kommet fram i debatten som oppsto i kjølvannet. Jeg vil ikke konkludere om kring prosessen før alt internt er avsluttet, sier Steensnæs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.