Gå til sidens hovedinnhold

- Gjedrem har tre rentekutt igjen

Analytikerne i Nordea Markets har regnet seg ferdig. I sin siste prognose spår de at Svein Gjedrem vil kutte renta tre ganger til rekordlave 1,25 prosent.

Nordea holdt tidligere en knapp på at rentebunnen var nådd på 2,0 prosent som er dagens nivå. Men etter at Statistisk sentralbyrå la fram overraskende lave inflasjonstall tidligere i uken, har analysehuset revurdert prognosene.

Nå tror Nordea at sentralbanksjef Svein Gjedrem kutter renta ytterligere tre ganger til 1,25 prosent.

Ifølge analysen fra Nordea vil rentekuttene kunne føre til en ytterligere svekkelse av den norske krona, i tråd med sentralbankens ønsker.

"Dette er såpass mye mer enn det som er priset inn i markedet for øyeblikket at vi også tror det vil få den effekten Norges Bank ønsker på norske kroner", skriver analysehuset i morgenrapporten torsdag.

Nordea Markets tror krona kan svekke seg til 9,10 mot euroen, som følge av rentekuttene.

Ifølge morgenrapporten anslår meglerhuset at inflasjonen kommer noe opp i løpet av våren, men at den underliggende inflasjonen ikke kommer høyere enn 0,6 prosent på årsbasis i juni.

De fleste makroøkonomene spår ytterligere rentekutt i vår som følge av den lave prisveksten. Tidligere i uken spådde DnB Nor Markets at renta vil falle til 1,5 prosent.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut