- Google samarbeider med spioner

Kinesisk avis slår hardt tilbake mot den kjente søkemotoren.

Krangelen i etterkant av det kinesiske angrepet mot noen av Googles tjenester og servere i USA, fortsetter med uforminsket styrke. Onsdag gikk partiavisen til de kinesiske kommunistene ut å anklaget Google for spionasje.

Avisen skrev at Google samarbeider med amerikanske spioner. Dessuten skrev avisen at Google stengning av sin kinesiske tjeneste, viser at det er viktig for kineserne å satse på egen teknologi.

Mandag stengte Google sin kinesiskspråklige portal Google.cn, og startet samtidig å rute sine søk via Hongkong-tjenesten. Dermed dropper Google å følge det kinesiske pålegget om sensurering av informasjon, som er ment å holde et strengt tak på kinesernes tilgang til internett.

Den kinesiske utenriksministeren sa tirsdag at Googles tilbaketrekning fra Kina, var noe selskapet selv bestemte. Han sa videre at Kina fortsatt er åpent for utenlandske investorer. Likevel viser utspillet i den internasjonale utgaven av partiavisen The People's Daily, at krangelen drar opp nasjonalistiske holdninger.

- For det kinesiske folket er ikke Google gud, og til og med hvis selskapet drar i gang en full pakke om politikk og verdier, er de fortsatt ikke gud, heter det i forside-kommentaren.

Og det heter videre:

- Google er ikke noen førstereisegutt når det kommer til verdier. Selskapets samarbeid og sammenblanding med den amerikanske sikkerhetstjenesten er kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.