*Nettavisen* Økonomi.

- Grovt overtramp av Aaser

Svein Aasers støtte til Orkla-sjefen Finn Jebsen er et grovt overtramp, mener Folketrygdfondets leder Tore Lindholt.

DnB NOR-sjef Svein Aaser ga torsdag for første gang offentlig støtte til Orkla-sjef Finn Jebsen i kampen mot styremedlem Christen Sveaas.

Administrerende direktør Tore Lindholt i Folketrygdfondet, som også er Orklas største aksjonær, mener dette er et grovt overtramp av medaksjonær og konsernsjef i DnB Nor, Svein Aaser, skriver Aftenposten.

- Det er etter min mening ingen naturlig oppgave for en aksjonær å uttale seg om tillit eller mistillitsforhold til konsernsjefen. Det er et ganske grovt overtramp. Du hopper over valgkomiteen, du hopper over bedriftsforsamlingen og du hopper over styret, sa Lindholt på på et foredrag i regi av Norske Finansanalytikeres Forening torsdag.

Lindholts tema var god Corporate Governance (eierstyring og selskapsledelse). Han vil ikke utdype denne kritikken overfor Aftenposten, men det virker å være tydelig på at han vil ha striden i Orkla ut av offentligheten og inn i valgkomiteen.

- Et statlig fond må kommunisere gjennom de formelle kanaler. Det kan ikke oppstå noen mistanke om at det er noe "hanky panky", at man deltar i et nettverk, eller deltar i konspirasjoner, sa Lindholt i sitt foredrag.

Samtidig tyder det meste på at også Folketrygdfondet blir nødt til å gjøre et valg mellom Jebsen og Sveaas i vår.

Så betent som striden mellom de to nå ser ut til å være, kan neppe begge bli lenge i Orkla fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag