*Nettavisen* Økonomi.

- Hadde kontakt med Odfjell

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Jens Stoltenberg nektet å si om regjeringen presset Odfjell. Lars Sponheim mener oljeminsteren er den som bør trekke seg.

Senest på NRKs kveldsnyheter tirsdag sto olje- og energiminister Odd Roger Enoksen med rak rygg bak Johan Fr. Odfjell. Mindre enn 12 timer etterpå trakk den tidligere Orkla-styrelederen sitt kandidatur.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Kontakt og samtaler
Som NA24 skrev tidligere i dag fikk statsminister Jens Stoltenberg så ørene flagret av opposisjonen, som krevde å få vite om Odfjell var presset ut.

LES OGSÅ: Råkjør mot Stoltenberg

- Det har vært kontakt og det har vært samtaler med valgkomiteen og Odfjell og den beslutningen som ble tatt var til det beste for selskapet, var det eneste Stoltenberg ville si.

Han mener allikevel at det er greit at Odfjell nå trekker seg fra styrelederjobben i Statoil.

- Enoksen bør gå
Venstreleder Lars Sponheim indikerte fra Stortingets talerstol at Enoksen bør trekke seg som olje- og energiminister, men stilte ikke direkte spørsmål om dette. Stoltenberg står derimot bak sin statsråd.

- Enoksen har handlet på vegne av regjeringen, sier han og mener Enoksen har gjort det som er riktig når det har oppstått uro om prosessen og innholdet i denne saken.

Også Høyre kom med flengende kritikk av regjeringens håndtering av Statoil-saken. Børge Brende mente Enoksen reiv teppet vekk under Odfjell.

LES OGSÅ: - En Kafka-prosess

Forsvarte helomvending
Ifølge statsministeren sto både han og olje- og energiministeren bak Odfjells kandidatur, men etter Stortingets muntlige spørretime måtte Stoltenberg forsvare seg overfor pressen om hvorfor de plutselig gjorde en kuvending.

- Vi må ta utgangspunkt i selskapet og hva som tjener dets interesser. Dette er å ta ansvar for selskapet når man ser at det kommer en reaksjon. Odd Roger Enoksen har gjort en kjempejobb for å sikre Statoils interesser, sier Stoltenberg, som glatt snodde seg rundt spørsmål om Odfjell ble presset til å trekke seg som kandidat til styreledervervet.

- Jeg har ikke tenkt å gå inn å kommentere enkeltforhold rundt regjeringens saksbehandling, men jeg understreker at det er Odfjell som trekker seg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.