- Har ikke noe usnakket med Kristoffersen

Tidligere Finance Credit-topp og svindeltiltalte Torgeir Stensrud hevdet i Oslo tingrett han slett ikke hadde et dårlig forhold til medtiltalte Trond Kristoffersen. Men Stensrud innrømmer at temperaturen har vært høy.

09.03.04 14:06

- Jeg har aldri sagt at det gode samarbeidet sluttet, og jeg har ikke noe usagt med Kristoffersen, sa Torgeir Stensrud under vitneutsagnet sitt i tingretten tirsdag.

Under vitnemålet innrømmet Stensrud at de to kompanjongene hadde hatt et ulikt syn på enkelte saker etter 1999. Dette gjaldt spesielt hvordan problemer skulles løses.

Høy temperatur enkelte ganger
Det ble et kjølig møte, men stemningen mellom de tidligere forretningspartnerne løsnet opp i pausen. Da håndhilste de to, og Kristoffersen spøkte med Stensrud.

Stensrud fortalte da han var ferdig med å vitne at de ikke er uvenner, men sa at det ikke er rart det ble litt temperatur enkelte ganger.

I forhold til den økonomiske situasjonen i selskapet, mente Stensrud at både han og Kristoffersen forstod den rimelig godt. Men da selskapet begynte å vokse, og ble større og mer komplekst, mistet Stensrud litt av oversikten. Dette mener han skjedde rundt 1998.

I samme tidsrom ble den famøse Storm Elektro-avtalen ble inngått, der underskriften angivelig skal være forfalsket.

- Bedre med åpne transaksjoner
I juni 1999 refset Kristoffersen kompanjongen for å ha tatt ut 4,5 millioner kroner til privat bruk. Da dette kom opp i retten, påpekte Stensrud at det er stor forskjell på å ta ut penger som administrerende direktør og bokføre dette, og å ta ut penger som ikke omtales åpent i bøkene.

- Andre får svare for seg selv, sa Stensrud med klar referanse til Kristoffersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag