*Nettavisen* Økonomi.

- Har ikke vært involvert i avtalen

Foto: (Scanpix)

Den nye Statoil-sjefen, Inge K. Hansen, hevder at selskapet nå starter med rene hender. - Jeg har ikke vært involvert i utformingen av Iran-avtalen, sier han.

23.09.03 11:35

Den konstituterte konsernsjefen i Statoil, Inge K. Hansen, uttalte på en pressekonferanse tirsdag at selskapets internasjonale strategi ligger fast til tross for lederskiftet.

- Ingen befatning
På pressekonferansen ble den tidligere finansdirektøren i Statoil kjørt hardt på sin befatning med Iran-avtalen. Til tross for at selskapets internrevisorer rapporterer til finansdirektøren, hevdet Hansen at han ikke deltok i de vurderingene som ble gjort fra revisorene slo alarm til saken sprakk i media.

- Jeg har ikke vært involvert i utformingen av denne avtalen, sier Hansen.

Hansen sa videre at første gang han fikk høre om den omstridte konsulentavtalen i Iran, var etter at internrevisorene hadde begynt å jobbe med saken. Selve rapporten fikk han ikke se før den ble oversendt til Statoils styre.

Eks-konsernsjef Olav Fjell tilføyde at det var han og den sparkede sjefen for Statoils internasjonale avdeling, Richard Hubbard, som hadde diskutert håndteringen av Iran-avtalen etter at revisorene slo alarm 5. juni i år.

- Systemsvikt

Hansen synes Statoils interne rapportlinjer har fungert utmerket i denne saken.

- Dette dreier seg om en serie feil som er blitt gjort, og ikke systemsvikt, sa han.

Etter styreleder Leif Terje Løddesøls avgang mandag, har Kaci Kullmann Five fått rollen som talsperson for styret. Hun påpeker at Statoils satsing framover skal preges av høy etisk standard.

Høy etisk standard
- Statoils internasjonale ambisjoner skal opprettholdes med høy etisk standard. Det er fullt mulig for selskapet å lykkes internasjonalt uten å engasjere seg i virksomhet som ligger i grenseland for etiske normer og regler, sier Five i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.