*Nettavisen* Økonomi.

- Heller feiekost enn Reiten

Hydro-toppene har ikke gjort seg fortjent til lønna si, sier stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland (Ap). Si din mening.

23.02.06 14:58

- Verken Eivind Reiten og Jan Reinås har gjort seg fortjent til lønna si. De tjener alt for mye, sier stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland til TV 2 Nettavisen.

Fått sparken hos Røkke
- Hvis en direktør i Røkke- eller Hegnar-systemet hadde gått ut og sagt eieren mitt imot, ville de vært fjernet på dagen, fortsetter Klungland.

Stortingsrepresentanten har lite til overs for styreformann Jan Reinås og hans uttalelser til VG onsdag om at Ap-politikerne driver med fordummende sjikane.

Hva mener du? Si fra her

- Reinås er en sur gammel mann der han sitter på sin høye hest, sier Klungland.

I media er det blitt skrevet at Klungland på forrige ukes møte i Aps stortingsgruppe har sagt at Reiten kunne passe bra som et postbud i et departement.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det har ikke jeg sagt, men jeg registrer at Norges Postforbund mener at Reiten ikke engang kan brukes til det, sier Klungland.

Feiekost
- Til og med en feiekost ville tjent penger i Hydro med dagens oljepris, fortsetter stortingsrepresentanten.

Han er inneforstått med at næringsminister Odd Eriksen ikke kan gå ut og kreve Reiten og Reinås sin avgang.

- Men jeg er sikker på at Eriksen gjør opp sine tanker når det nye Hydro-styret settes sammen på vårens generalforsamling, sier Klungland.

Generaldirektør Eivind Reiten har en fastlønn på 4,45 millioner kroner, med en mulighet til å få opptil 50 prosent av det i bonus. I fjor havnet bonusen på 1,5 millioner.

Opsjoner på 13 mill.
I tillegg får Reiten utdelt årlige opsjoner som han kan innløse etter tre år.

- De første opsjonene ble innløst i fjor høst. Gevinsten var på 3,14 millioner kroner som ble utbetalt som lønn, sier informasjonsdirektør Tor Steinum til TV 2 Nettavisen.

Reiten kjøpte deretter 2000 Hydro-aksjer for gevinsten etter skatt. Totalt eier han 13.514 aksjer i Hydro og sitter på 40.000 opsjoner.

Opsjonene har en verdi på rundt 13 millioner kroner med dagens Hydro-kurs på 804 kroner, mens aksjene på 10,86 millioner kroner.

Jan Reinås hever 450.000 kroner for sin innsats som styreformann i Norsk Hydro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag