*Nettavisen* Økonomi.

- Holdt Iran-opplysninger skjult

Foto: (Scanpix)

Fagforeningene i Statoil møtte i går statsråd Einar Steensnæs. Flere i Statoil-ledelsen skal ha hatt befatning med Iran-skandalen enn det som hittil er kjent.

23.10.03 09:17

Representanter for fagforeningene i Statoil skal være misfornøyd med hvordan ledelsen i Statoil har håndtert Iran-skandalen. De har følt seg tvunget til å gå direkte til eieren, den norske stat, representert ved olje- og energiminister Einar Steensnæs.

I kofferten hadde de tillitsvalgte et notat der det angivelig kommer frem at Statoils konsernledelse var mer involvert i Iran-skandalen, enn det som hittil er kommet frem, skriver Dagens Næringsliv.

Tidligere i høst gikk Olav Fjell av som konsernsjef i Statoil. Også styreformann Leif Terje Løddesøl og sjefen for Statols internasjonale virksomhet, Richard Hubbard, gikk av.

Fjells etterfølger, Inge K. Hansen, har tidligere uttalt at han ikke hadde noen befatning med saken utover at han ble informert om den av Statoils sikkerhetssjef. Han skal da ha fått beskjed om at den ble tatt hånd om av Fjell. Hansen satt i konsernledelsen sammen med Fjell før han ble konstituert som konsernsjef.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.