*Nettavisen* Økonomi.

- HSH opptrer som jyplinger

Coop liker dårlig å bli kalt streikeprofitør og gratispassasjer av HSH. - De opptrer som jyplinger og kritikken faller på sin egen urimelighet, raser Coop-topp.

26.05.04 08:53

Informasjonsdirektør Bjørn Kløvstad i Coop mener Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) bommer grovt når de i flere medier tirsdag karakteriserte Coop som streikeprofitør og gratispassasjer.

Coop er ikke medlem av HSH, og har dermed ikke vært rammet av streiken.

Ifølge Kløvstad kommer dette av at Coop har valgt Samvirkeforetakenes Forhandlingsorganisasjon (SAMFO) som sin arbeidsgiverorganisasjon.

- Dette er historisk begrunnet. Coop har eksistert siden 1906, lenge før noen av våre konkurrenter engang var påtenkt. I motsetning til konkurrentene er Coop et samvirkeforetak og vår egenart gjør at våre interesser er litt annerledes enn deres. I tillegg er HSH en næringspolitisk organisasjon, Coop er det også, men samtidig en forbrukerpolitisk organisasjon. Et medlemskap i HSH vil dermed innebære risiko for interessekonflikter, sier Kløvstad.

Kløvstad er også forbauset over HSHs påstand om at Coop er gratispassasjerer.

- Vi har benyttet oss av den samme organisasjonsfriheten HSH har snakket så varmt for under streiken. Derfor blir det litt paradoksalt når de kaller Coop gratispassasjerer fordi vi ikke er medlem i deres organisasjon. Han legger også til at Coop har hatt tariffavtaler siden 1915, og hovedtariffavtaler via egen arbeidsgiverorganisasjon fra rett etter andre verdenskrig.

- I denne saken opptrer organisasjonen HSH som jyplinger og utsagnet om at Coop er gratispassasjerer faller på sin egen urimelighet, sier Kløvstad.

Coop gjennom sin arbeidsgiverorganisasjon Samfo er i disse dager i forhandlinger med sine arbeidstakere. Meglingsfrist her er 9. juni.

Kløvstad benytter samtidig anledningen til å ønske konkurrentene velkommen tilbake.

- Det er ikke sånn at jubelen har stått i taket her hos oss og ute i samvirkelagen mens konkurrentene har vært rammet av konflikt. Nå gleder vi oss til å konkurrere på normale vilkår, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag