*Nettavisen* Økonomi.

- Hydro vil fusjonere med Statoil

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Hydros fusjonssamtaler med britiske Centrica var bare en avledningsmanøver for å få lov til å fusjonere med Statoil, hevder sentral aktør i oljebransjen.

12.04.05 08:10

- Hva er det Centrica har å tilføre Hydro, spør Terje Nustad, mangeårig og sentral fagforeningsleder i oljebransjen, ifølge Dagens Næringsliv.

Han mener fusjonssamtalene i første rekke var ment som et varsko til politikerne. Dersom de ikke lar Hydro fusjonere med Statoil, vil selskapet forsvinne til utlandet.

Hydro og Statoil var for ett drøyt år siden i fusjonsforhandlinger, men disse ble avsluttet da media avslørte forhandlingene.

Selv om Nustad innrømmer at påstanden hans er relativt konspiratorisk, får han støtte fra andre. Blant dem to finansanalytikere. Både John A. Olaisen i Carnegie og Bjørn Inge Tønneson i DnBNor har lekt med de samme tankene.

I 1999 snudde det politiske miljøet da det ble kjent at Total ville kjøpe oljeselskapet Saga. Tross årelang motstand, aksepterte da plutselig politikerne at Hydro og Statoil delte selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag