*Nettavisen* Økonomi.

- Hydro ville fusjonere med Statkraft

Foto: (Foto: Statkraft)

Toppsjefene for landets to største strømprodusenter, Statkrafts Bård Mikkelsen (bildet) og Norsk Hydros Eivind Reiten, skal ha forsøkt å slå sammen de to selskapene.

26.05.04 09:22

De hemmelige fusjonssamtalene skal ha foregått i løpet av fjoråret, skriver VG.

Til sammen ville de to energikjempene fått kontrollen over halvparten av Norges kraftproduksjon på rundt 120 TWh.

Næringsminister Ansgar Gabrielsen åpnet for en delprivatisering av Statkraft da han foreslo å omdanne kraftkjempen fra statsforetak til aksjeselskap tidligere i år. Muligheten for en sammenslåing mellom Hydro og Statkraft skal imidlertid ikke ha vakt noen begeistring i stortingskorridorene.

Konkurransetilsynet påla nylig Statkraft å selge ut deler av sin kraftproduksjon. En eventuell fusjon med Hydro ville aktualisert problemet med Statkrafts dominerende posisjon i det norske kraftmarkedet på nytt.

Ifølge VG skal næringsministeren ha diskutert mulighetene for en fusjon mellom Statkraft og Hydro med sentrale opposisjonspolitikere på Stortinget, og fått negative tilbakemeldinger fra flere hold.

Partene skal dessuten ha vært uenige om prisingen av Statkrafts eiendeler, og det kan ha bidratt til at fusjonssamtalene ikke førte fram.

Verken selskapene eller næringsminister Ansgar Gabrielsen ønsker å kommentere opplysningene.

- Jeg kan bekrefte at vi har snakket med Hydro. Når det gjelder eventuelle fusjonsprosesser, har jeg ingen kommentarer, sier Ragnvald Nærø, som er konserndirektør i Statkraft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag