*Nettavisen* Økonomi.

- Ikea må forbedre informasjonen

Forbrukerombudet ber møbelgiganten Ikea om å gi tydeligere informasjon når det gjelder varepris og fraktbeløp.

Ikea må blant annet bli bedre til å opplyse om at fraktbeløpet kommer i tillegg, og hvor stort dette er, i kataloger, butikker og på nettsidene, skriver Forbrukerombudet i en melding.

Flere forbrukere har klaget på at det ikke opplyses tydelig i Ikea-katalogen at frakt kommer i tillegg til varene. I tilligg kan ikke kundene hente bestillingsvarer selv, slik denne kostnaden kunne vært unngått.

Forbrukerombudet påpeker at det derfor ikke er mulig å få kjøpt varene til de angitte prisene. I alle tilfeller vi ldet komme et minimum på 990 kroner på toppen av regningen.

I et brev til Ikea skriver ombudet at alle kostnadselementer skal være inkludert i den oppgitte prisen i all markedsføring. Det gjelder annonser, prisplakater, prismerking på varer og liknende. Dermed må også distribusjonskostnadene opplyses.

"På bakgrunn av klagene og en gjennomgang av Ikea-katalogen 2006, har Forbrukerombudet kommet til at prisangivelsen på bestillingsvarer er villedende og utilstrekkelig veiledende, og derfor i strid med markedsføringsloven §§ 2 og 3", skriver Forbrukerombudet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.