*Nettavisen* Økonomi.

- Ikke velg Bergen som studiested

Studenter må tenke seg om flere ganger før de flytter til Bergen for å studere, mener Leieboerforeningen i Bergen.

Skyhøye husleier, dårligere vilkår hos studentsamskipnaden og en rekke boliger med grove feil og mangler er hva studentene møter i Bergen, skriver Bergensavisen.

- Studenter bør undersøke i andre byer først. I Bergen har husleien holdt seg stabilt høy, mens i andre byer som Stavanger og Oslo, har man sett en nedgang, sier Stig Høisæter i Leieboerforeningen.

Høisæter forteller at studentene kun kan tegne kontrakt for ett år av gangen hos Studentsamskibnaden i Bergen (SiB). De fleste ønsker et fast sted å bo gjennom hele studietiden. Det er ifølge Leieboerforeningen alt for få studentboliger i Bergen.

Studenter kan bli sittende igjen med svarteper, ettersom enkelte huseiere bare vil tjene penger. Studentene inngår kontrakt på et bosted usett, og kommer til et sted det ikke går an å bo.

Høisæter råder Bergens-studentene å komme til byen lenge studiet begynner for å finne seg en bolig. August og september er nemlig kaotiske måneder i Vestlandets hovedstad, og mange studenter skriver under på hva som helst for å få et sted å bo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.