*Nettavisen* Økonomi.

- Ingen dokumentbevis mot Statoil

Det er ikke avdekket dokumenter som beviser at personer i Iran har vært involvert i korrupsjon i forbindelse med Statoils avtale med Horton Investments.

27.05.04 10:35

Det går fram av en melding fra det offisielle iranske nyhetsbyrået IRNA t orsdag. Byrået viser til en ikke-navngitt kilde.

Hashemi og Horton

Det iranske parlament har i sin rapport, som ble fremlagt onsdag, heller ikke funnet noe bevis for en avtale mellom Mehdi Hashemi og Horton, ifølge TDN Finans.

Hashemi skal ha vært Statoils rådgiver i forbindelse med Statoils konsulentavtale og er sønn av Irans tidligere president.

"Det er ingen bevis om betalinger til Hashemi opp til nå slik anklagene har vært", heter det i rapporten.

Intern korrupsjon i Statoil

- Ifølge de dokumenter og bevis vi fant, (..) har hele saken vært et dekke for intern korrupsjon i Statoil, sier kilden til IRNA og legger til;

- Det virker som et politisk trekk mot Iran, særlig for å ramme personer aktive i Irans politiske liv, så vel som konkurransen mellom oljeselskapene og landene som har interesse i dem har vært involvert.

Vurderer søksmål

Mehdi Hashemi uttaler at fortsatt vurderer å saksøke Statoil og media i Norge som skrev om korrupsjonsanklagene mot ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.