*Nettavisen* Økonomi.

- Iran-kritikken felte Løddesøl

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Nestor i Statoils styre, Finn A. Hvistendahl, sier det var kritikken i kjølvannet av Iran-saken som førte til at styreleder Leif Terje Løddesøl bestemte seg for å gå av seint søndag kveld.

22.09.03 09:29

- Jeg oppfatter det slik at det har sammenheng med det sterke presset han har følt i denne saken og den kritikken som er framkommet, sier Hvistendahl til TV 2 Nettavisen.

Kandidat til å overta

Finn A. Hvistendahl er en av de store styregrossistene i norsk næringsliv. I Statoils styre er han den mest sannsynlige kandidaten til å lede mandagens ekstraordinære styremøte, hvor Iran-saken og konsernsjef Olav Fjells stilling skal vurderes på nytt. Hvistendahl leder blant annet Statoils revisjonskomité, som har hatt en sentral rolle i Iran-saken.

Hvistendahl er også kandidat til vervet som fungerende styreformann inntil Statoil har funnet en etterfølger til Leif Terje Løddesøl.

Statoil-styret har ikke utpekt noen formell nestleder. Hvem som skal lede mandagens møte, blir først avgjort når styret møtes i ettermiddag klokka 17.

Beklager Løddesøls avgang

Til TV 2 Nettavisen sier Finn A. Hvistendahl at han ble orientert om Løddesøls beslutning om å trekke seg søndag kveld. Hvistendahl ble ikke veldig overrasket.

- Jeg forsto jo at han hadde vurdert dette spørsmålet. Derfor er det ikke helt overraskende at det spørsmålet ble satt sånn på spissen, sier han.

Styregrossisten beklager sterkt at Løddesøl valgte å gå av.

- Det er veldig leit at han måtte gå. Han har gjort en veldig god jobb som styreleder, framholder han.

- Ingen nye momenter

Da Statoil avholdte en pressekonferanse om Iran-saken sist tirsdag, sa Løddesøl at han slo alarm med det samme han fikk høre om den rådyre konsulentavtalen med selskapet Horton Investments. Styreleder følte derfor ikke han hadde noe skyld i saken.

Hvistendahl avviser at nye momenter omkring styrelederens rolle i Iran-saken har forårsaket Løddesøls plutselige avgang.

- Nei, ikke det jeg kjenner til, framholder Hvistendahl.

Hvistendahl sier han ikke sett noen agenda til mandagens ekstraordinære styremøte i Statoil, men er inneforstått med at alle sider av Iran-saken skal belyses på nytt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.