Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ble narret av Tromsdal

Han er siktet for millionbedrageri sammen med Christer Tromsdal. Vi møtte ham på hemmelig sted. Les hans historie.

ET STED PÅ ØSTLANDET (Nettavisen): På et lite forblåst sted langs kysten møter Nettavisen en av de siktede i bedragerisaken rundt finansmannen Christer Tromsdal. Mannen som er i 40-årene er etterlyst av politiet, men har ennå ikke meldt seg for Økokrim.

Han ønsker ikke stå fram med verken navn eller bilde, men han vil ha fram sin historie.

- Jeg er blitt narret og misbrukt av Tromsdal, sier mannen fra sitt skjulested på Østlandet.

Tydelig preget av de alvorlige hendelsene som ble kjent tirsdag morgen, da Økokrim pågrep og siktet blant annet Christer Tromsdal og Terje Hvidsten, ønsker mannen å få fram det han mener er sannheten bak bedragerisaken.

- Jeg har ingenting å skjule, sier han flere ganger.

Har du tips eller opplysninger om bedragerisaken ta kontakt med Geir Selvik på denne e-post, eller mobil: 90 61 12 05. Alle tips behandles konfidensielt.

Gammelt hotell
Vi møter ham på et gammelt hotell et sted på Østlandet. Han forklarer at han kjenner både Christer Tromsdal og Terje Hvidsten, og at han vet at de har brukt navnet hans i forbindelse med ett eiendomskjøp som han kjenner til.

Det er det omstridte hotellkjøpet i Stavsjö i Sverige. Nettavisen og NA24 skrev tirsdag om det famøse salget. Ifølge hotellets forrige eier formidlet Tromsdal og Hvidsten et salg til norske investorer. Det skal ha vært forfalskede dokumenter inne i bildet og salgsprisen var langt lavere enn kjøpsprisen. Dette skal ha vært med på å utløse razziaen og pågripelsene Økokrim gjennomførte tirsdag morgen.

Les mer om det her: Omstridt hotellsalg i søkelyset

- Jeg ble bedt om å signere et dokument, sier mannen til Nettavisen.

Ifølge den bedragerisiktede mannen var dokumentet en kjøpekontrakt på Stavsjö Hotell utenfor Norrköping i Sverige.

- Jeg har aldri vært i Stavsjö, sier mannen til Nettavisen.

Han er livredd for at Økokrim skal tro han står i ledtog med Tromsdal og de andre siktede i saken.

- Jeg fikk tilbud om 10.000 kroner for å være mellommann på et hotellkjøp. Jeg trodde ikke det var ulovlig. Dessuten så jeg aldri noe til pengene, understreker mannen.

- Christer Tromsdal kom med et dokument til meg, og spurte om jeg kunne skrive under. Han trengte litt hjelp. Jeg skrev under, sier han.

- Tromsdal spilte meg
Den bedragerisiktede mannen mener Tromsdal ved flere anledninger skal ha utgitt seg for å være han. Dette skal han nylig ha fått bekreftet av en av advokatene som jobber hos Brækhus Dege.

Det er advokatfirmaet som har overtatt eiendomshandelen etter at den endte i en gigantkonflikt i fjor. De forsøkte å rydde opp mellom partene - uten hell.

- Advokaten fortalte meg at han aldri hadde snakket med meg. At Tromsdal overfor han hadde bekreftet at jeg var urettmessig trukket inn i saken, framholder mannen i 40-årene.

Når Nettavisen kontakter advokatkontoret Brækhus Dege får vi beskjed om at den navngitte advokaten ikke ønsker å kommentere saken. Han ønsker heller ikke å få opplyst hva saken dreier seg om.

Men er det ikke litt rart å låne navnet sitt ut til Christer Tromsdal uten at du vet noe mer om hotellet eller kjøpet. Du ante ikke ugler i mosen da?

- Jeg har alltid sett på Christer Tromsdal som en venn. Han er god på bunnen, sier mannen til Nettavisen.

- Fikk du noe penger for å ha lånt ut navnet ditt?

- Nei, som sagt ble jeg lovet 10.000 kroner for jobben, men de fikk jeg aldri.

I dag angrer han bittert på kontakten med Tromsdal.

- Jeg skjønner jeg har blitt lurt. Heretter skal jeg lese alt Christer gir meg med lupe, sier han.

Takstmann involvert?
Mannen forteller at han nylig også havnet i en konflikt med en takstmann på grunn av Tromsdal. En takstmann ringte meg og fortalte at jeg skyldte han penger for noen takster jeg hadde rekvirert. Når jeg snakket med ham kom det fram at det var Tromsdal som hadde rekvirert takstene i mitt navn, og at takstmannen hadde tatt det for god fisk at jeg var oppdragsgiver, sier han.

Mannen aner ikke om dette har noe med den omfattende bedragerisaken å gjøre.

Klokken 11 i dag meldte mannen seg for Økokrim sammen med sin advokat.

- Jeg skal fortelle alt jeg vet. Jeg håper bare de tror meg, slik at jeg raskt blir sjekket ut av saken, sier han til nettavisen.

Mannen som er i 40-årene forklarer flere ganger under intervjuet at han frykter at de andre siktede urettmessig kan ha trukket han inn i saken.

Livredd
- Jeg er livredd for at Tromsdal og de andre siktede kan ha forfalsket navnet mitt, og misbrukt det ved flere andre transaksjoner. Jeg er redd for å bli trukket inn i noe jeg ikke har noe med. Det er en helt jævlig følelse. Jeg aner ingenting, sier mannen.

Økokrim holder kortene tett til brystet. I løpet av gårsdagen ble flere av de pågrepne avhørt, men ingen ønsker foreløpig å kommentere framdriften i saken.

Forsvarsadvokat Brynjar Østgård bekrefter til Nettavisen at han har påtatt seg forsvareransvaret for Tromsdal. Men han vil ikke kommentere noe som helst rundt saken nå.

- Det er for tidlig i etterforskningen. Han avhøres nå, sier advokaten til Nettavisen.

Heller ingen av de andre advokatene ønsker å kommentere saken.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger