*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg har blødd mye

Christer Tromsdals tidligere partner i Aker Brygge Invest, Terje Lien, mener han har blødd atskillig som følge av norske barberhøvler.

Nå sitter han på tiltalebenken sammen med Tromsdal, og må svare for grovt underslag av 25 millioner kroner.

Gjennom selskapet Aker Brygge Invest la Lien og Tromsdal til rette for aksjeutvidelsen for barberhøvelgiganten Ruud & Rye i det såkalte gråmarkedet.

Dumpet aksjer

For å få fart på salget i en tidlig fase tilbød de Ruud & Rye-aksjer til personer i sin nære omgangskrets til en billig penge.

- Jeg trodde så mye på Ruud & Rye at jeg garanterte mot tap overfor mine venner og bekjente som kjøpte aksjer i den første runden. Det var min dumhet som jeg har måttet blø mye for, forklarte Terje Lien i Oslo tingrett.

- Dere kjøpte dyrt og solgte billig, stikk i strid med forretningsideen? spurte Liens forsvarer, advokat Frode Sulland.

- Ja, et eller annet måtte vi ha å starte med. Vi ønsket spredning av Ruud & Rye-aksjen, og vi trodde vi ville tjene penger på dette i fremtiden, forklarte Lien.

Finansbanken rause

Eks-partner Christer Tromsdal supplerte:

- Dette er en spesiell bransje, dette er gråmarkedet, der cash is king. Du kan ikke gå i banken å låne penger på bakgrunn av aksjer i et gråmarked-selskap, bortsett fra Finansbanken da, men de har sluttet med det nå.

Senere ble investorer lokket med prospekter som viste hvordan Ruud & Ryes nye enestående barberhøvel skulle vinne verdensmarkedet og danke ut etablerte giganter som Gillette.

Strømmet inn

Pengeinnsamlingen skjedde i forbindelse med oppstarten av ABI i 1998. Børsen var sterk, optimismen høy og millionene strømmet etterhvert inn fra folk trodde på norske barberhøvel-eventyret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiadvokat Geir Kavlie i Økokrim mener imidlertid at mange av millionene havnet rett i lommene til Christer Tromsdal og Terje Lien. Begge er tiltalt for underslag av 25 millioner kroner.

Begge er også tiltalt for å ha opplyst at ABI var registrert i Foretaksregisteret med 1 million kroner i innbetalt aksjekapital, selv om dette ikke var tilfelle.

- Brenner

Tromsdal og Lien ble onsdag eksaminert om tiltalepunktet om manglende innbetalt aksjekapital. De øvrige punktene skal de svare for torsdag.

- Det er ålreit å komme i gang når man brenner for å få fram med budskapet sitt, sier Christer Tromsdal til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag