*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg ville blitt invitert uansett

Per Kristian Foss avviste all kritikk før han ble lukket inn bak porten på Fritzøehus. Der ventet middag med Stein Erik Hagen.

26.04.05 22:25

Kritikere som SVs Øystein Djupedal har beskyldt finansministeren for å innynde seg hos pengesterke Stein Erik Hagen som takk for pengestøtten til partiet Høyre. Frank Aarebrot, professor i sammenlignende politikk, mener det er problematisk at Foss deltar på slike private arrangementer så lenge han er finansminister.

Men på vei til middagsselskap med på Fritzøehus i Larvik tirsdag blåser Foss av kritikken og sier han stiller både som privatperson og som politiker - med god samvittighet.

- Invitert uansett
- Verten har sagt at han ville invitert meg uansett, sier Foss til TV 2 Nyhetene og legger til at det er politikk han skal snakke om.

- Det er ikke en takk for maten-tale jeg holder, sier han.

- Ikke kontroversielt
På spørsmålet om han ser det kontroversielle i invitasjonen, all den tid Hagen er en sterk bidragsyter til Høyres pengekasse, svarer Foss nei.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg har vært politiker i 20-30 år og kan blant annet huske at Ap-folk har gått i middager der ikke pressen er invitiert. Dette spørsmålet kommer opp fordi det er valgkamp, sier Foss til TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.